Egész napra szétosztva fogyassz el 1 kg gyümölcsöt. Válassz legalább négyfélét!
Javaslatunk egész napra: 1 banán, 1 nagy körte vagy alma, 2 barack vagy narancs, 25 dkg szőlő vagy meggy, 1 grapefrút, de választhatunk a szezonnak megfelelő gyümölcsöket vagy fagyasztott gyümölcsöt is, a lényeg, hogy 600 kalóriába beleférjen!
A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, és három részre szétosztjuk. Reggelire, ebédre, vacsorára fogyasztjuk.
Fontos! A diéta során minden nap legalább 2 liter meleg, gyógynövényekből vagy gyümölcsteát fogyassz el. Ezt segít a méregtelenítésben, és gondoskodik a jóllakottság érzéséről.
Reggeli
Gyümölcssaláta: készítsük 1 banánból, 1 mangóból, 1 kisebb körtéből. A gyümölcsök húsát feldaraboljuk, összekeverjük, és fogyasztjuk.
Ebéd
Nyers zöldség: megmosunk és apróra vágunk 10 dkg cukkinit, 15 dkg karalábét, 15 dkg répát. Összekeverjük, megcsepegtetjük 1 evőkanál citromlével vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntettel.
Vacsora:
Színes saláta: felaprítunk 5 dkg vegyes zöldsalátát (lollo rosso, jég), 1 paradicsomot, 10 dkg uborkát. Összekeverjük 1 evőkanál citromlével vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntettel.
Reggeli
Gyümölcssaláta: megmosunk, megtisztítunk és felaprítunk 1 kivit, 1 almát, 1 grépfrútot. Megcsepegtetjük 1 teáskanál citromlével, kevés édesítőporral ízesíthetjük.
Ebéd
Vegyes saláta: megtisztítunk, megmosunk és felaprítunk 10 dkg piros húsú paprikát, 1 újhagymát, 10 dkg jégsalátát. Összekeverjük 10 dkg kukoricával (konzervből), és 1 evőkanál citromlével vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntettel.
Vacsora
Zöldséges fazék: megtisztítunk és megmosunk 20 dkg répát, 20 dkg kínai kelt, és felaprítjuk. Kis fazékban 1,5 dl kockából főzött zöldséglevesben kb. 10 percig pároljuk.
Reggeli
Gyümölcssaláta: felaprítunk egy fél ananászt, 1 almát, és összekeverjük 1 felkockázott naranccsal. Kevés citromlével és édesítőporral ízesíthetjük.
Ebéd
Salátatál: megtisztítunk 5 dkg zöldsalátát, 10 dkg répát, 10 dkg karalábét, 10 dkg retket, megmossuk, apróra vágjuk, és összekeverjük 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaöntettel.
Vacsora
Spentót tojással: Megtisztítunk 30 dkg friss spenótot (vagy 15 dkg fagyasztottat), megmossuk, és sós vízben kb. 3 perc alatt megfonnyasztjuk. Keményre főzünk 2 tojást. A spenótot 1 gerezd zúzott fokhagymával átforgatjuk, és a tojással fogyasztjuk.
Reggeli
Gyümölcssaláta: meghámozunk 10 dkg mangót, 1 kivit, 1 narancsot. A gyümölcsök húsát apróra vágjuk, meglocsolhatjuk 1 teáskanál citromlével, és megszórhatjuk édesítőszerrel.
Ebéd
Sajtos saláta: Megtisztítunk, megmosunk 15 dkg paradicsomot, 5 dkg zöldsalátát, 5 dkg pórét, felaprítjuk. Összekeverjük 5 dkg fekete olajbogyóval, 5 dkg juhsajttal. Megcsepegtetjük 1 evőkanál vagy joghurtos salátaöntettel.
Vacsora
Húsos brokkoli: megtisztítunk, megmosunk 20 dkg brokkolit, 10 dkg burgonyát, és apróra vágjuk. 1,5 dl zöldséglevesben (kockából) kb. 12 percig főzzük. Felforrósítunk 1 teáskanál olajat, és megpirítunk benne 10 dkg csirkemellfilét. Végül sóval, borssal ízesítjük.
Reggeli:
Narancsos müzli: megtisztítunk 1 narancsot, apróra vágjuk. Összekeverjük 5 dkg müzlivel és 1 pohár natúr joghurttal.
Ebéd:
Pulykasonkás saláta: megtisztítunk, megmosunk 10 dkg cukkinit, 5 dkg zöldsalátát, apróra vágjuk. Összekeverjük 5 dkg zsírszegény pulykamell-felvágottal és 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaöntettel.
Vacsora:
Zöldségtál hallal: megtisztítunk, megmosunk 12,5 dkg piros húsú, 12,5 dkg sárga húsú paprikát, 1 szál újhagymát, és húsukat apróra vágjuk. A zöldségeket 1 teáskanál olajon megpirítjuk, felöntjük 1 dl zöldséglevessel, és 5 percig pároljuk. Kis kockákra vágunk 10 dkg fehér húsú halfilét, a zöldségekhez keverjük, és még 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
Reggeli
Sajtos kenyér: megkenünk 1 szelet rozskenyeret (5 dkg) 1 dkg zsírszegény margarinnal. Ráfektetünk 2 salátalevelet, 3 dkg sajtot. Egy grépfrútot megtisztítunk és felaprítunk, és összekeverjük 1 felaprított kivivel és 10 dkg málnával. A kenyérrel fogyasztjuk.
Ebéd:
Sonkás saláta: leöblítünk 5 dkg zöldsalátát, megtisztítunk 5 dkg gombát, 10 dkg uborkát, és apróra vágjuk. Összekeverjük 10 dkg kukoricával (konzerv), 5 dkg nyers füstölt sonkával, és meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaönettel.
Vacsora
Steak zöldségekkel: megtisztítunk, megmosunk 20 dkg zölbabot, és forró, sós vízben kb. 6 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, borssal ízesítjük. Hozzáadunk 2 db (10 dkg) felaprított paradicsomot, és összeforraljuk. Megpirítunk 1 teáskanál olajon 10 dkg marhasteak-et, sóval, borssal ízesítjük, és a babbal fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.