Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Diéták

Egyél 1 kilót - és fogyj felet naponta!

diéta
Vannak, akik szeretik a szigorú szabályokat. Hét napos turbó diétánkhoz pontos mennyiségeket és recepteket adunk, így könnyen leadhatsz néhány kilót. Ráadásul vitalizálod is a szervezeted, vagyis a diéta végére nem leszel olyan, mint az őszi légy! A hetet gyümölcsökkel kezdd, majd fokozatosan zöldséget, húst és halat is ehetsz.

1. NAP: 1 KG GYÜMÖLCS (KB. 600 KCAL)

Egész napra szétosztva fogyassz el 1 kg gyümölcsöt. Válassz legalább négyfélét!

Javaslatunk egész napra: 1 banán, 1 nagy körte vagy alma, 2 barack vagy narancs, 25 dkg szőlő vagy meggy, 1 grapefrút, de választhatunk a szezonnak megfelelő gyümölcsöket vagy fagyasztott gyümölcsöt is, a lényeg, hogy 600 kalóriába beleférjen!

A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, és három részre szétosztjuk. Reggelire, ebédre, vacsorára fogyasztjuk.

Fontos! A diéta során minden nap legalább 2 liter meleg, gyógynövényekből vagy gyümölcsteát fogyassz el. Ezt segít a méregtelenítésben, és gondoskodik a jóllakottság érzéséről.

2. nap: 40 dkg gyümölcs + 60 dkg zöldség (kb. 600 kcal)

Reggeli
Gyümölcssaláta:
készítsük 1 banánból, 1 mangóból, 1 kisebb körtéből. A gyümölcsök húsát feldaraboljuk, összekeverjük, és fogyasztjuk.

Ebéd
Nyers zöldség:
megmosunk és apróra vágunk 10 dkg cukkinit, 15 dkg karalábét, 15 dkg répát. Összekeverjük, megcsepegtetjük 1 evőkanál citromlével vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntettel.

Vacsora:
Színes saláta:
felaprítunk 5 dkg vegyes zöldsalátát (lollo rosso, jég), 1 paradicsomot, 10 dkg uborkát. Összekeverjük 1 evőkanál citromlével vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntettel.

3. nap: 35 dkg gyümölcs + 25 dkg saláta + 40 dkg zöldség (kb. 600 kcal)

Reggeli
Gyümölcssaláta: megmosunk, megtisztítunk és felaprítunk 1 kivit, 1 almát, 1 grépfrútot. Megcsepegtetjük 1 teáskanál citromlével, kevés édesítőporral ízesíthetjük.

Ebéd
Vegyes saláta:
megtisztítunk, megmosunk és felaprítunk 10 dkg piros húsú paprikát, 1 újhagymát, 10 dkg jégsalátát. Összekeverjük 10 dkg kukoricával (konzervből), és 1 evőkanál citromlével vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntettel.

Vacsora
Zöldséges fazék:
megtisztítunk és megmosunk 20 dkg répát, 20 dkg kínai kelt, és felaprítjuk. Kis fazékban 1,5 dl kockából főzött zöldséglevesben kb. 10 percig pároljuk.

4. NAP: 35 DKG GYÜMÖLCS + 25 DKG SALÁTA + 30 DKG ZÖLDSÉG + 1 TOJÁS (KB. 600 KCAL)

Reggeli
Gyümölcssaláta:
felaprítunk egy fél ananászt, 1 almát, és összekeverjük 1 felkockázott naranccsal. Kevés citromlével és édesítőporral ízesíthetjük.

Ebéd
Salátatál:
megtisztítunk 5 dkg zöldsalátát, 10 dkg répát, 10 dkg karalábét, 10 dkg retket, megmossuk, apróra vágjuk, és összekeverjük 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaöntettel.

Vacsora
Spentót tojással:
Megtisztítunk 30 dkg friss spenótot (vagy 15 dkg fagyasztottat), megmossuk, és sós vízben kb. 3 perc alatt megfonnyasztjuk. Keményre főzünk 2 tojást. A spenótot 1 gerezd zúzott fokhagymával átforgatjuk, és a tojással fogyasztjuk.

5. nap: 25 dkg gyümölcs + 30 dkg saláta + 30 dkg zöldség + 10 dkg szárnyashús + 5 dkg sajt (kb. 750 kcal)

Reggeli
Gyümölcssaláta: meghámozunk 10 dkg mangót, 1 kivit, 1 narancsot. A gyümölcsök húsát apróra vágjuk, meglocsolhatjuk 1 teáskanál citromlével, és megszórhatjuk édesítőszerrel.

Ebéd
Sajtos saláta:
Megtisztítunk, megmosunk 15 dkg paradicsomot, 5 dkg zöldsalátát, 5 dkg pórét, felaprítjuk. Összekeverjük 5 dkg fekete olajbogyóval, 5 dkg juhsajttal. Megcsepegtetjük 1 evőkanál vagy joghurtos salátaöntettel.

Vacsora
Húsos brokkoli:
megtisztítunk, megmosunk 20 dkg brokkolit, 10 dkg burgonyát, és apróra vágjuk. 1,5 dl zöldséglevesben (kockából) kb. 12 percig főzzük. Felforrósítunk 1 teáskanál olajat, és megpirítunk benne 10 dkg csirkemellfilét. Végül sóval, borssal ízesítjük.

6. nap: 10 dkg gyümölcs + 55 dkg zöldség + 35 dkg hús és hal (850 kcal)

Reggeli:
Narancsos müzli:
megtisztítunk 1 narancsot, apróra vágjuk. Összekeverjük 5 dkg müzlivel és 1 pohár natúr joghurttal.

Ebéd:
Pulykasonkás saláta:
megtisztítunk, megmosunk 10 dkg cukkinit, 5 dkg zöldsalátát, apróra vágjuk. Összekeverjük 5 dkg zsírszegény pulykamell-felvágottal és 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaöntettel.

Vacsora:
Zöldségtál hallal:
megtisztítunk, megmosunk 12,5 dkg piros húsú, 12,5 dkg sárga húsú paprikát, 1 szál újhagymát, és húsukat apróra vágjuk. A zöldségeket 1 teáskanál olajon megpirítjuk, felöntjük 1 dl zöldséglevessel, és 5 percig pároljuk. Kis kockákra vágunk 10 dkg fehér húsú halfilét, a zöldségekhez keverjük, és még 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

7. nap: 25 dkg gyümölcs + 45 dkg zöldség + 30 dkg hús (kb. 850 kcal)

Reggeli
Sajtos kenyér: megkenünk 1 szelet rozskenyeret (5 dkg) 1 dkg zsírszegény margarinnal. Ráfektetünk 2 salátalevelet, 3 dkg sajtot. Egy grépfrútot megtisztítunk és felaprítunk, és összekeverjük 1 felaprított kivivel és 10 dkg málnával. A kenyérrel fogyasztjuk.

Ebéd:
Sonkás saláta:
leöblítünk 5 dkg zöldsalátát, megtisztítunk 5 dkg gombát, 10 dkg uborkát, és apróra vágjuk. Összekeverjük 10 dkg kukoricával (konzerv), 5 dkg nyers füstölt sonkával, és meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos salátaönettel.

Vacsora
Steak zöldségekkel:
megtisztítunk, megmosunk 20 dkg zölbabot, és forró, sós vízben kb. 6 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, borssal ízesítjük. Hozzáadunk 2 db (10 dkg) felaprított paradicsomot, és összeforraljuk. Megpirítunk 1 teáskanál olajon 10 dkg marhasteak-et, sóval, borssal ízesítjük, és a babbal fogyasztjuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.