Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A zöldfélék kevés hússal, felvágottal kiegészítve minden igényt kielégítenek. Nem túl nehéz ételek, mégis laktatóak.

Semmi sem unalmasabb az egyhangú étkezésnél. Biztos megtörtént már veled is, hogy a párod miatt napok óta csak húst-hússal ettetek. Vagy épp fordítva: ő panaszkodik, hogy csak zöldségeket talál a konyha minden szegletében, főleg a terített asztalon. Pedig van arany középút, ami mindkettőtöknek megfelel - és ráadásul finom is! Próbáld ki ajánlatainkat!

Szűzpecsenye kapros uborkával

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg cukkini
20 dkg kígyóuborka
1 nagy, piros húsú kaliforniai paprika
1 evőkanál vaj
1 evőkanál vágott kapor
2 dl tejszín
50 dkg szűzpecsenye
3 evőkanál olaj
A körethez:
60 dkg újburgonya
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj

Előkészítés: A körethez a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, és sós vízben 20 percig főzzük. A húshoz a cukkinit, az uborkát megmossuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és nem túl vékonyra felszeleteljük. A paprikát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, 2 percig pirítjuk benne az uborkát és a cukkinit. Sózzuk, és letakarva 5 percen át pároljuk. Rátesszük a kaprot, hozzáadjuk a tejszínt, kevés borsot, és 5-8 perc alatt kíméletesen összefőzzük. A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, és a kis szeleteket forró olajon, 5-6 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, mellé tesszük a paprikát, és 2 perc alatt összesütjük. Amikor a burgonya megpuhult, leszűrjük, és pihentetjük 5 percig. Az újhagymát finomra vágjuk, az olajon megpirítjuk. A burgonyát villával összetörjük, elkeverjük a hagymával. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit összepirítjuk. A húshoz,az uborkás cukkinivel együtt tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
Nehézségi fok: könnyű
1 adag: 738 kcal

A nagyon sovány, csont nélküli hús a bordák és a gerinc alatti részen található. Grillezni, serpenyőben sütni is lehet, de érdemes bepácolni vagy gyakran locsolgatni, nehogy kiszáradjon. Általában egyben árusítják.

Sonkás-zöldséges rizstorta

Hozzávalók 4 személyre:
2 tasak gyorsrizs
1 csipet sáfrányos szeklice
1 zöldség leveskocka
2 db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 nagyobb cukkini
10 dkg leveles paraj
15 dkg füstölt tarja
4 evőkanál olaj
4 db tojás
1 teáskanál vaj a forma kikenéséhez

Előkészítés: A két csomag rizst külön-külön megfőzzük, az egyik tasakot a sáfránnyal színesített sós vízben, a másikat a zöldséglevesben. Főzés után sem keverjük össze, lecsepegtetjük, és hűlni hagyjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A cukkinit megmossuk, száraza töröljük, és vékony karikákra vágjuk. A parajt megmossuk, lecsepegtetjük. A tarját egészen apró kockákra vágjuk.

Elkészítés: A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal. Serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, rátesszük a hagymát, a sárgarépát, megsózzuk, borsozzuk, és üvegesre pirítjuk. Másik serpenyőben, a maradék olajjal, kevés sóval, borssal, bazsalikommal ízesítve megpároljuk a cukkinit. A kihűlt rizst zacskónként összekeverjük két-két tojással. Az előkészített tortaformába beleterítjük a zöldséges lében főtt rizst, ráterítjük a cukkinis rizst, megszórjuk a tarjával, majd a sáfrányos rizs következik, erre kanlazzuk a sárgarépát, és végül befedjük a spenóttal, melyet gyengén megsózunk. A sütőben 20-25 perc alatt átsütjük. Tortaformára vágva tálaljuk. Tojásos salátaöntetet kínálhatunk hozzá. Ehhez 4 személyre tálkába teszünk 4 tojássárgáját, 1 teáskanál mustárt, 2 dl olívaolajat, 1 teáskanál borecetet, 2 teáskanál fehérbort. Megsózzuk, frissen őrölt borssal meghintjük, és jól összekeverjük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
Nehézségi fok: közepes
1 adag: 440 kcal

Mai neve: pórsáfrány. Júliustól augusztus végéig virágzik. Folyamatosan gyűjtik, a szirmokat a fészekből kiszedik, és árnyékos, szellős helyen, vékony rétegbe kiterítve szárítják. A lángvörös, gyenge illatú és kesernyés ízű virág vízben és alkoholban jól oldódó sárga festékanyagot tartalmaz. Felhasználják levesek, főzelékek, mártások, tészták, sütemények, krémek, salátaöntetek színezésére, de színeznek vele sajtokat, vajat, margarint és likőrféléket is.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.