Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Érdekességek

Az Év Fagylaltja 2024: ez a fagyi lett a győztes!

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is megrendezte az Év Fagylaltja versenyét, melyen ezúttal rekordszámú induló vett részt. A győztes egy igazán különleges ízkombináció lett.

Az Év Fagylaltja versenyre ebben az évben öt kategóriában lehetett nevezni, hiszen a rendezvény vendéglátójának, Kecskemét városának tiszteletére bevezették a „Sárgabarack fagylalt" kategóriát. Így aztán idén rekordszámú, 90 fagylalttal neveztek a versenyre, és a korábbi évek nyertes fagylaltjaival együtt összesen 130-féle fagylaltot kóstolhattak az egész nap tartó „fesztivál” alatt. A látogatók többek között újra megízlelhették a tavalyi győztes, Somodi János Sütőtökös mandula, dióvariációkkal fagylaltját.

A győztes fagylalt megálmodója, Bergmann Nándor - A Kis Bergmann Cukrászda, Balatonfüred /Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület Facebook-oldala
A győztes fagylalt megálmodója, Bergmann Nándor - A Kis Bergmann Cukrászda, Balatonfüred /Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület Facebook-oldala

A fagylaltokat a cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, a közönségzsűri és a szakmai szervezetek zsűrije értékelte. A díjazottakat a Magyar Cukrász Ipartestület a Facebook-oldalán tette közzé.

„A” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

  1. Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: TÖKMAG SORBET PIROSBOGYÓS GYÜMÖLCSÖKKEL – Bergmann Nándor - A Kis Bergmann Cukrászda, Balatonfüred
  2. Ezüstérem: MEGGYES PEKUCCINO – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök
  3. Bronzérem: SZERENÁD – Damniczki Balázs – Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár
Az aranyérmes, egyben a vándorkupa győztese, a Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel /Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület Facebook-oldala
Az aranyérmes, egyben a vándorkupa győztese, a Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel /Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület Facebook-oldala

„M" - Mentes kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylalt kategória.

  1. Aranyérem: SÁRGABARACK LIME MARACUJA – Marsa Éva Heléna – Vanília & Gelarto, Nagykőrös
  2. Ezüstérem: MÁNGÓ – Böröczky-Asztalos Ágnes – Margaréta Fagyizó, Balatonszemes
  3. Bronzérem: REBARBARÁS MAKADÁMIA – Kovács Roland – Krém Cukrászda, Székesfehérvár

„Sárgabarack” kategória

Ebben a kategóriában a cukrászdák, fagylaltozók, illetve alapanyaggyártók, forgalmazók is indulhattak olyan fagylaltokkal, amelyek természetes alap- és járulékos anyagokkal, természetes stabilizátorokkal készültek.

  1. Aranyérem: MÁMOROS MARILLEN – Márton Sándor – Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred
  2. Ezüstérem: KAJSZIBARACK DIÓ VÁLOGATÁSSAL – Kádár Ferenc – m-Gel Hungary Kft., Budapest
  3. Bronzérem: KECSKEMÉTI ARANY-BARACK – Papp Balázs – Mester Étterem és Cukrászda, Marcali

„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

  1. Aranyérem: MÉZES MADZAG – Nagy László – Békás Kft., Budapest
  2. Ezüstérem: NAPIMÁDÓ (SUNLOVER) – Szabados Norbert – König-Units Kft., Üllő
  3. Bronzérem: COCOBELLO (FEHÉRCSOKOLÁDÉS KÓKUSZ, EGZOTIKUS GYÜMÖLCSÖKKEL – Rétfalvi Attila – Master Martini Kft., Budapest

„C/M-Mentes” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

  1. Aranyérem: MAMBA (MANGÓ, MARACUJA, BAZSALIKOM)
  2. Ezüstérem: ANANÁSZ-KÓKUSZ SORBET – Horváth Diána – m-Gel Hungary Kft., Budapest
  3. Bronzérem: VÉRNARANCS – Gangel András – m-Gel Hungary Kft., Budapest

Különdíjak

  • Közönségdíj: KECSKEMÉTI SÁRGABARACKOS GOMBÓC DIÓBUNDÁBAN – Szabados Norbert – König-Units Kft., Üllő
  • Szakmai szervezetek különdíja: TÖKMAG SORBET PIROSBOGYÓS GYÜMÖLCSÖKKEL – Bergmann Nándor - A Kis Bergmann Cukrászda, Balatonfüred
  • Kecskemét Megyei Jogú Város különdíja: KECSKEMÉTI MOSOLYGÓS BARACK – Pokoraczki Ágnes – Bahama Kézműves Fagyizó, Újfehértó
  • Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Különdíja: KECSKEMÉTI ARANY-BARACK – Papp Balázs – Mester Étterem és Cukrászda, Marcali

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.