Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Vadas marha
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Érdekességek

Az év fagylaltja 2024: külön kategóriát kapott a sárgabarack, szabad az út a barackpálinka előtt

A Magyar Cukrász Ipartestület ebben az évben is megrendezi az év fagylaltja versenyt, és a vendéglátó város, Kecskemét tiszteletére új kategóriát hirdettek sárgabarack fagylaltra.

Mint ismert, a rendezvény célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, a fagylaltkészítő mesterek megismertetése a fogyasztókkal. A versenyre a cukrászdák és fagylaltozók 2024. május 12-ig nevezhetenek, maga a verseny és az eredményhirtedés pedig május 23-én lesz Kecskeméten.

Sárgabarack fagyi mentával - a versenyre azért ennél sokkal kreatívabb megoldásokat várnak / Fotó: Shutterstock
Sárgabarack fagyi mentával - a versenyre azért ennél sokkal kreatívabb megoldásokat várnak / Fotó: Shutterstock

„Az év fagylaltja versenyt a tavalyi évhez hasonlóan ismét „fesztivál” jelleggel rendezzük meg, ahol a résztvevő cukrászok a nézők előtt készítik el a versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit” – áll az ipartestület közleményében.

A szervezők egy teljesen felszerelt fagylalt laboratóriumot telepítenek a helyszínen, ahol három professzionális fagyasztógépen folyik majd a verseny reggeltől kora délutánig. Ezt követően különböző fagylalttal kapcsolatos szórakoztató és egyben edukatív bemutatókra kerül sor, továbbá egy szakmai kiállítás is színesíti a programot.

A hagyományos és mentes kategóriák mellett idén a vendéglátó, Kecskemét Megyei Jogú Város tiszteletére új kategóriát hirdettek sárgabarack fagylaltra. Ebben a kategóriában a „Kecskeméti magyar kajszibarackot” és a Magyar Értéktárban kiemelkedő nemzeti értékként jegyzett „Kecskeméti barackpálinkát” szeretnék népszerűsíteni.

A sárgabarack kategóriára elsődlegesen gyümölcsfagylaltok nevezését várják, melyeknek a késztermék tömegéhez viszonyítva minimum 30% sárgabarackot kell tartalmazniuk. A fagyi dekorálására használható fagylalt alapanyagok között javasolják a kecskeméti barackpálinkát is megjeleníteni, de a pálinka használata nem kötelező. A sárgabarackot más alapanyagokkal – például zöldség, gyümölcs, csokoládé – is lehet kombinálni, de a sárgabaracknak kell dominálnia a fagylaltban.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.