Borbás Marcsi, ha a klasszikus magyar ételekről van szó, egyértelmű szaktekintély a gasztro-világban, legyen szó főételről, levesről vagy épp desszertről. A hagyományos hazai konyha nagy tisztelője, sőt rajongójaként általában az eredeti receptúrák szerint készíti az ételeit, de van, hogy csavar egyet a metóduson, hogy a végeredmény még jobb legyen. A lenti gesztenyetorta is egy ilyen "upgrade"-elt recept: a tésztában tejfökl van és rizsliszt a búzafinomliszttel vegyesen, a krém pedig nem vajas, hanem könnyű, tejszínes csoda!
Kakaós tortalap:
Gesztenyés krém:
A kakaós tejfölös piskótához:
Egy nagyobb tálban simára keverjük az olvasztott vajat, a cukrot, a kakaóport és a langyos vizet. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a sót is. Végül a tejfölt tesszük bele, és szép simára kikeverjük.
Egy lapos, sütőméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. Egyenletesen elsimítjuk, majd betesszük sülni 170 fokra. Körülbelül 15-16 perc alatt sül készre, tűpróbával ellenőrizhetjük.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, és egy nagyobb deszka segítségével kiborítjuk a tepsiből. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krém elkészítését és a táltlási tippeket itt megtaláljátok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.