Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Érdekességek

Borbás Marcsi gesztenyetortáját imádja az internet - íme a recept!

Borbás Marcsi nokedlije
Ha ősz, akkor gesztenye és csokoládé, minden mennyiségben - úgyhogy hoztunk is nektek egy egyszerű gesztenyetrota receptet, mégpedig Borbás Marcsi konyhájából, akinek a neve egyértelműen garancia a magas minőségre! A könnyű kakaós piskótarétegek közé töltött könnyű, tejszínes gesztenyekrém csupa jót ígér, a kommentelők is egyből rávetetteék magukat - próbáljátok ki!

Borbás Marcsi, ha a klasszikus magyar ételekről van szó, egyértelmű szaktekintély a gasztro-világban, legyen szó főételről, levesről vagy épp desszertről. A hagyományos hazai konyha nagy tisztelője, sőt rajongójaként általában az eredeti receptúrák szerint készíti az ételeit, de van, hogy csavar egyet a metóduson, hogy a végeredmény még jobb legyen. A lenti gesztenyetorta is egy ilyen "upgrade"-elt recept: a tésztában tejfökl van és rizsliszt a búzafinomliszttel vegyesen, a krém pedig nem vajas, hanem könnyű, tejszínes csoda!

Borbás Marcsi gesztenyetortájának hozzávalói:

Kakaós tortalap:

  • 18 dkg finomliszt
  • 6 dkg rizsliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 12,5 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3,5 dkg natúr kakaópor
  • 2,5 dl langyos víz
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsíros tejföl

Gesztenyés krém:

  • 50 dkg édes gesztenyepüré
  • 5 dl zsíros tejszín
  • Csokoládéganache:
  • 10 dkg 60 %-os csokoládé
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A kakaós tejfölös piskótához:

Egy nagyobb tálban simára keverjük az olvasztott vajat, a cukrot, a kakaóport és a langyos vizet. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a sót is. Végül a tejfölt tesszük bele, és szép simára kikeverjük.

Egy lapos, sütőméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. Egyenletesen elsimítjuk, majd betesszük sülni 170 fokra. Körülbelül 15-16 perc alatt sül készre, tűpróbával ellenőrizhetjük.

Ha megsült, kivesszük a sütőből, és egy nagyobb deszka segítségével kiborítjuk a tepsiből. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítését és a táltlási tippeket itt megtaláljátok!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.