Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kuglóf
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
Csupacsokis brownie
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
Dubarry-csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba
Hagymás rostélyos
Érdekességek

Borbás Marcsi gesztenyetortáját imádja az internet - íme a recept!

Borbás Marcsi nokedlije
Ha ősz, akkor gesztenye és csokoládé, minden mennyiségben - úgyhogy hoztunk is nektek egy egyszerű gesztenyetrota receptet, mégpedig Borbás Marcsi konyhájából, akinek a neve egyértelműen garancia a magas minőségre! A könnyű kakaós piskótarétegek közé töltött könnyű, tejszínes gesztenyekrém csupa jót ígér, a kommentelők is egyből rávetetteék magukat - próbáljátok ki!

Borbás Marcsi, ha a klasszikus magyar ételekről van szó, egyértelmű szaktekintély a gasztro-világban, legyen szó főételről, levesről vagy épp desszertről. A hagyományos hazai konyha nagy tisztelője, sőt rajongójaként általában az eredeti receptúrák szerint készíti az ételeit, de van, hogy csavar egyet a metóduson, hogy a végeredmény még jobb legyen. A lenti gesztenyetorta is egy ilyen "upgrade"-elt recept: a tésztában tejfökl van és rizsliszt a búzafinomliszttel vegyesen, a krém pedig nem vajas, hanem könnyű, tejszínes csoda!

Borbás Marcsi gesztenyetortájának hozzávalói:

Kakaós tortalap:

  • 18 dkg finomliszt
  • 6 dkg rizsliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 12,5 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3,5 dkg natúr kakaópor
  • 2,5 dl langyos víz
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsíros tejföl

Gesztenyés krém:

  • 50 dkg édes gesztenyepüré
  • 5 dl zsíros tejszín
  • Csokoládéganache:
  • 10 dkg 60 %-os csokoládé
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A kakaós tejfölös piskótához:

Egy nagyobb tálban simára keverjük az olvasztott vajat, a cukrot, a kakaóport és a langyos vizet. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a sót is. Végül a tejfölt tesszük bele, és szép simára kikeverjük.

Egy lapos, sütőméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. Egyenletesen elsimítjuk, majd betesszük sülni 170 fokra. Körülbelül 15-16 perc alatt sül készre, tűpróbával ellenőrizhetjük.

Ha megsült, kivesszük a sütőből, és egy nagyobb deszka segítségével kiborítjuk a tepsiből. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítését és a táltlási tippeket itt megtaláljátok!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.