Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Idén is átadták a Dining Guide Év Étterme-díjat, amelyet ezúttal a SALT Budapest nyert. Az országos lista élén a tatai Platán, a Best of the Best, vagyis a legjobbak legjobbjának járó címet a Széll Tamás és Szulló Szabina Standja kapta, Rácz Jenőnek pedig mindkét vendéglátóhelye a TOP 10-ben végzett.
Az Év étterme 2024-ben a SALT Budapest (Fotó: Dining Guide)
Az Év étterme 2024-ben a SALT Budapest (Fotó: Dining Guide)

Az Év Étterme díját 2024-ben, a budapesti SALT étterem, a Restaurant Best Of The Best címet a Stand Étterem kapta. A szervezők kiemelték: a SALT Budapest séfje, Tóth Szilárd következetesen halad előre a hazánkban még mindig diszkréten reprezentált, újító megközelítésű farm-to-table éttermi stílus meghonosításának útján - adta hírül a Világgazdaság. Az étterem szemlélete az elmúlt évtizedekben divatossá vált észak-európai, úgynevezett nordic stílust követi, amely irányzat jellemzője, hogy reprezentánsaik formabontó módon, naturális szemlélettel közelítenek a saját régiójuk ismert vagy esetenként ismeretlen gasztronómiai alapanyagaihoz. A Salt konyháját is Tóth Szilárd szülőhelye, Északkelet-Magyarország gasztronómiája és a séf nagyon egyedi, progresszív látásmódja határozza meg.

Az idei évben jelentősen megváltozott az Év Étterme díj odaítélésének feltételrendszere. Az eddigiekhez képest nem a TOP 10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a TOP 10-es listán szereplő étterem, amely az adott évben több szempont figyelembevételével a legkiemelkedőbb teljesítményt mutatja – mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.

A Dining Guide TOP10-es ranglistájának első helyén a Platán Gourmet található. Pesti István séf az elmúlt években bizonyította, hogy nem feltétlenül kell ahhoz jelentős turistadesztináció, hogy egy gourmet felfogású étterem megtalálja a közönségét.

A 2024-es Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:

Dining Guide Év Étterme Díj: SALT Budapest

Különdíjak:

  • Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand Étterem
  • Dining Guide - Bibo Az Év Fenntartható Étterme / Natura Hill Zebegény
  • Dining Guide - BMW Az Év Innovatív Konyhája / Onyx Műhely
  • Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye / Buborék Csopak
  • Dining Guide - Master Good Az Év Séfje / Rosenstein Róbert (Rosenstein Vendéglő)
  • Dining Guide - Chef Market Az Év Ifjú Séfje / Pohner Ádám (Iszkor)
  • Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Málna The Pastry Shop
  • Dining Guide Az Év Cukrászdája / Málna The Pastry Shop
  • Dining Guide Az Év Éttermi Cukrásza / Szűcs Árpád (Kollázs Brasserie&Bar)
  • Dining Guide - Mobilsofa Az Év Szerethető Étterme / Goli fire hearted kitchen
  • Dining Guide Életműdíj / Nyíri Szása (Arany Kaviár)
  • Dining Guide Az Év Koktélbárja / Múzsa
  • Dining Guide - Magyar Bormarketing Ügynökség Az Év Sommelier-je / Rácz Imre (Spago)
  • Dining Guide Az Év Szállodája / Matild Palace, a Luxury Collection Hotel

A TOP 10 étterem:

  • Stand Restaurant
  • Platán Gourmet
  • Rumour
  • SALT Budapest
  • Babel
  • 42 Restaurant
  • Essencia
  • Costes
  • Borkonyha
  • Spago
  • Sauska 48
  • Costes Downtown
  • Pajta

Az idei év egyik újdonsága, hogy a Dining Guide Étteremkalauz külön fejezetben foglalkozik a fenntartható gondolkodású éttermekkel. Véleményünk szerint felelősséggel gondolkodó vendéglátóhelyek besorolása nem csak a ma divatos farm-to-table, vagy nulla kilométeres alapanyag beszerzéssel kapcsolatos fogalmak teljesítésében merül ki, hanem a globális értelemben vett fenntartható, felelős magatartást és étterem működtetést is jelenti – mondta el Herczeg a díjátadó gálán.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.