Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Érdekességek

Gyász! Elhunyt a híres és közkedvelt cukrászda tulajdonosa

Gyászol Szeged: elhunyt a városszerte híres és közkedvelt Z. Nagy cukrászda tulajdonosa, Margitáné Z. Nagy Rozália. A magas szintű szakmai tudásáról és jótékonyságáról is ismert Rózsika 80 éves volt.

Július 28-án, pénteken, 80 éves korában, elhunyt a Z. Nagy Cukrászda tulajdonosa, Margitáné Z. Nagy Rozália - adta hírül a Délmagyar.

Rózsika - ahogy városszerte emlegették - régi cukrászcsaládból származik, édesapja 1940-ben eredetileg a Széchenyi téren nyitotta meg a Z. Nagy cukrászdát. A 2. világháborúból visszatérve az már nem volt meg, 1951-ben pedig államosították is a vállalkozást. Végül 1954-ben nyitott újra üzletet a József Attila sugárúton, amelynek vezetését lánya 1979-ben vett át és azóta is igazi régivágású cukrászdaként üzemeltette, elkötelezve magát a tradíciók iránt.

Margitáné Z. Nagy Rozália elkötelezte magát a szakmai oktatás, valamint az utánpótlás-nevelés mellett: az elmúlt 20 évben mintegy 70 tanulót készített fel a cukrász pályára. Emellett szakmáját is magas színvonalon művelte: az Év fagylaltja versenyen háromszor volt bronzérmes, például 2009-ben is, egyszer pedig különdíjat kapott.

Jótékony oldaláról is sokan ismerhették: amellett, hogy mindig csomagolt süteményeket rászorulóknak, a Soroptimist Club Szeged alapító tagjaként is aktívan kivette a részét a segítségnyújtásból.

Z. Nagy cukrászda, Szeged (Fotó: Z. Nagy cukrászda Facebook oldala)
Z. Nagy cukrászda, Szeged (Fotó: Z. Nagy cukrászda Facebook oldala)

(Forrás: Délmagyar.hu)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.