Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Sosem hittem volna, hogy valaha cikket írok egy olyan egyszerű ételről, mint a petrezselymes krumpli. Ennek apropója most az, hogy a napokban Szonja barátnőm mesélte, hogyan is készítette el ebédre ezt a szuper fogást a családnak.

Meg is kérdeztem tőle, hogyan csinálta, mire a válasz az volt, hát úgy, ahogyan kell! Feltette a gázra főni a krumplit, majd amikor elkészült, rádobta a petrezselymet. Nos, ekkor jöttem rá, hogy az emberek nagy része még mindig az iskolai menzákról megszokott, petrezselyemmel megszórt, dögunalmas ízű főtt krumplit készíti, pedig egy pici plusz munkával rettentő izgalmas és csodás fogás készíthető belőe nem több, mint 20 perc alatt.

A jó petrezselymes újkrumpli ugyanis belül puha, kívül aranybarna és ropogós, ízének az extraszűz olívaolaj ad plusz karaktert. Én nem csak köretként, de húsmentes főételként is szeretem, némi salátával kiegészítve.

Íme, így lesz tökéletes a petrezselymes krumpli (Shutterstock)
Íme, így lesz tökéletes a petrezselymes krumpli (Shutterstock)

PETREZSELYMES KRUMPLI

(4-6 fő részére)

  • 1 kg újkrumpli
  • 4 ek olíva olaj
  • 2 csokor petrezselyem

1.

Alaposan megmossuk az újkrumplit, majd falatnyi darabokra vágjuk. Nem kell meghámozni! Ezután egy vastag fenekű, tapadásmentes serpenyőbe tesszük. Megsózzuk, öntünk rá 3-4 mm vizet, meglocsoljuk alaposan olívaolajjal, majd lefedjük és elkezdjük főzni közepes lángon.

2.

Letakarva, nagyjából 10 percig pároljuk a krumplit, aztán fedő nélkül sütjük tovább. Ekkorra a víz már szinte teljesen elpárolgott. Amikor a krumplidarabok alja elkezd barnulni, nény percenként egy lapos fakanállal óvatosan átkeverjük. Ezt addig csináljuk, míg a krumpli mindenhol szép, aranybarna nem lesz. Ha útközben túlságosan kiszáradna, adjunk hozzá még 1-2 evőkanál olívaolajat.

3.

Apróra vágjuk az alaposan megmosott friss petrezselymet. Amikor a krumpli már kész, rászórjuk, aztán átkeverjük, és már tálalhatjuk is.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.