A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Puncstorta  recept
Puncstorta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Érdekességek

Ez a végtelenül egyszerű sütemény II. Erzsébet kedvence

II. Erzsébet étkezési szokásai
A puritánságáról, és a rigorózus étkezési szokásairól híres II. Erzsébet kedvence évek óta egy nagyon egyszerű, mindössze pár hozzávalót igánylő klasszikus angol tesütemény, a sütés nélküli kekszes csokitorta, másnéven a mozaik süti.

Az alábbi receptet Darren McGrady királyi szakács, a királynő egykori személyes séfje tette közkinccsé.

"Talán ez az egyetlen olyan étel, amiből addig kell újra és újra felküldenem az étkezőbe, amíg el nem fogy" - mondta a Today magazinnak. A recept alapján el tudjuk képzelni, mi sem bírnánk megállni egy szeletnél. De kettőnél is nehezen!

Hozzávalók II. Erzsébet kedvenc sütés nélküli csokis süteményéhez:

12 dkg étcsoki
12 dkg cukor
12 dkg vaj
1 db tojás
25 dkg vajas keksz
1/2 teáskanál vaj a tortaforma kikenéshez
A mázhoz:
25 dkg étcsoki

Elkészítés:

Egy 15 centi átmérőjű sütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük. A kekszet nagyobb darabokra törjük. A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 115 gramm olvasztott fekete csokit.

Belekeverjük bele a tojást, majd a kekszdarabokat.

A masszát a tortaformába nyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk, majd legalább 3 órát hűtőben pihentetjük.

A mázhoz a többi csokit is felolvasztjuk, a tortát kivesszük a formából, megfordítjuk, és egyenletesen leöntjük vele. Megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl, és tálaljuk.

Ízlés szerint turbózható pirított dióval, mandulával, meggyel. Itt egy videó is az elkészítésről:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.