Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Ez a végtelenül egyszerű sütemény II. Erzsébet kedvence

II. Erzsébet étkezési szokásai
A puritánságáról, és a rigorózus étkezési szokásairól híres II. Erzsébet kedvence évek óta egy nagyon egyszerű, mindössze pár hozzávalót igánylő klasszikus angol tesütemény, a sütés nélküli kekszes csokitorta, másnéven a mozaik süti.

Az alábbi receptet Darren McGrady királyi szakács, a királynő egykori személyes séfje tette közkinccsé.

"Talán ez az egyetlen olyan étel, amiből addig kell újra és újra felküldenem az étkezőbe, amíg el nem fogy" - mondta a Today magazinnak. A recept alapján el tudjuk képzelni, mi sem bírnánk megállni egy szeletnél. De kettőnél is nehezen!

Hozzávalók II. Erzsébet kedvenc sütés nélküli csokis süteményéhez:

12 dkg étcsoki
12 dkg cukor
12 dkg vaj
1 db tojás
25 dkg vajas keksz
1/2 teáskanál vaj a tortaforma kikenéshez
A mázhoz:
25 dkg étcsoki

Elkészítés:

Egy 15 centi átmérőjű sütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük. A kekszet nagyobb darabokra törjük. A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 115 gramm olvasztott fekete csokit.

Belekeverjük bele a tojást, majd a kekszdarabokat.

A masszát a tortaformába nyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk, majd legalább 3 órát hűtőben pihentetjük.

A mázhoz a többi csokit is felolvasztjuk, a tortát kivesszük a formából, megfordítjuk, és egyenletesen leöntjük vele. Megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl, és tálaljuk.

Ízlés szerint turbózható pirított dióval, mandulával, meggyel. Itt egy videó is az elkészítésről:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.