Többfajta hulladék képződik egy gyorsétteremben, főleg az eladótérben, ahol a vendégek tálcáin egymás mellé kerül az ételmaradék, a használt szalvéta vagy zsebkendő, az üres csomagolóanyag, italosdoboz. A McDonald's több mint negyed évszázada végzi szelektíven a hulladékgyűjtést Magyarországon, beleértve az éttermi részen és a konyhán keletkező szemetet is.
A McDonald's egységeiben szinte mindenhol szelektíven gyűjtik a hulladékot, melynek közel 80 százalékát átadják újrahasznosításra.
A dolgozók az éttermekben különválogatják a vegyes műanyag hulladékot, a papír és a papíralapú hulladékot, a fémet, valamint az ételmaradékkal szennyezett hulladékot és az ételselejtet is. A vendégek által a tálcákon hagyott, erre alkalmas csomagolási hulladék nagyobb részben anyagában, kisebb részben pedig energiaforrásként hasznosul újra.
A tálcákról lekerülő hulladék mellett a konyhákon keletkező évi közel 600 tonna használt sütőolajból biodízelt állítanak elő. Emellett a zsírfogók tisztítása során keletkező iszaphulladékot, valamint az élelmiszerhulladékot és ételselejtet biogázüzemben használják fel elektromos áram és hőenergia termelésére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.