Az egész országban találkozhatunk ezzel a fával, ami sokszor a szabadban, mezőkön, földutak mentén növekszik, így a gyümölcse közös kincs, bárki leszedheti, ha nem magánterületen áll. Ez pedig rengeteg ingyen gyümölcsöt jelent, hiszen ez a fa minden évben bőségesen terem – és könnyen, magról szaporodik. Sok neve van, a fosóka szilva a legismertebb, de mirabella, cseresznyeszilva, mórabóra, potyóka néven is emlegetik. A termése fanyar, amíg félérett, de teljes érettségben mézédes, finom; és tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Most, a befőző szezon közepén minden gyümölcs kincset ér! Készíthetünk belőle tisztán mirabella lekvárt, vagy keverhetjük szilvával, kajszibarackkal is, finom, vegyes dzsemet tehetsz a kamrapolcra! Mutatunk egy isteni lekvár receptet, amit a hozzáadott vanília tesz igazán különlegessé!
Hozzávalók:
Elkészítés:
(Forrás: Ripost.hu)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.