Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Érdekességek

5 étkezési szokás, ami furcsa a magyaroknak

Ahogyan a külföldiek furcsállnak néhány magyar étkezési szokást, így bennünket is érhet meglepetés, ha más országban járunk. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a gasztronómiai etikettről, melyeket nemcsak illik, de ajánlott is betartani az oda látogatóknak.
15+1 SZUPERMENŐ KONYHAI CUCC, AMIT TE IS MEG AKARSZ MAJD VENNI! >>>
Japánban a levest is evőpálcikával eszik

A japán gasztonómia alapvető eszköze az evőpálcika, ezzel fogyasztanak mindent, még a levest is. A folyadékot először megisszák, majd a belefőzött tésztát, zöldséget és halat a pálcikák segítségével fogyasztják el. Amíg nálunk zavaró és szokatlan a szürcsölés, náluk ez egyenesen elvárt, mert ezzel fejezik ki, mennyire ízlett nekik az étel. Alacsony asztaloknál, ülőpárnákon, keresztbe tett lábbal étkeznek és nem használnak papírszalvétát, emellett a fogásokat mindig egyszerre teszik fel az asztalra és nem külön-külön, így mindenből kedvük szerint ehetnek. Az evőpálcikákkal illetlenség mutogatni vagy hadonászni, és sosem szúrják bele az ételbe vagy kínálják egymást vele.

Még több érdekesség >>>
A pálcákat mindig párhuzamosan és az előre odakészített tartóra teszik a japánok, sosem szabad az ételbe szúrni
A pálcákat mindig párhuzamosan és az előre odakészített tartóra teszik a japánok, sosem szabad az ételbe szúrni
A PIZZA, AMINEK FERENC PÁPA ÉS J-LO SEM TUD ELLENÁLLNI - ÍGY LAKMÁROZNAK A HÍRESSÉGEK >>>
Kínában böfögni illik

Az étkezésnek igen nagy jelentősége van Kínában, mivel minden baráti összejövetelt, találkozót és üzleti tárgyalást egybekötnek vele. Általában vendéglőkbe vagy éttermekbe járnak, a lakomázások során a hangzavar és az élénk beszélgetés jellemző. Teljesen elfogadott náluk a csámcsogás, a szipogás és böfögés az asztalnál, de illetlenség tele szájjal beszélgetni. Evőpálcahasználatuk a japánokéhoz hasonló, de ők a levest lapos kanállal eszik, és szinte minden terítékük porcelán. Fontos még, hogy a teáskanna csőre soha ne nézzen az asztalnál ülők felé. Ha egymásnak szednek ételt, az a tisztelet jele, és a jóllakottságot a tányérban hagyott maradékkal jelzik. Ami számunkra visszataszító és gusztustalan, az Kínában ínyenc falatnak számít: szinte mindent, ami él és mozog, szívesen fogyasztanak, legyen az rovar, négylábú, hal vagy madár.

A pekingi kacsát tartják Kína nemzeti ételének
A pekingi kacsát tartják Kína nemzeti ételének
NÉHA MÉG EL IS ÁJUL! ÍME A NŐ, AKI BETEGESEN RETTEG A TORTÁKTÓL >>>
Indiában nem eszenek maradékot

Akik megengedhetik maguknak, azok Indiában naponta háromszor főznek, mivel az előző étkezésből megmaradt ételt már nem fogyasztják el. Ételeik általában csípős, savanyú, keserű, édes, lédús és száraz összetevőkből állnak, és ügyelnek arra, hogy minden harmonizáljon egymással. Mivel tartanak a szennyeződéstől, így főzés közben sosem kóstolják meg az ételt. A pohárból nem közvetlenül isznak, hanem felülről öntik a szájukba. Evőeszközöket nem szívesen használnak, leginkább kézzel esznek, de mindig a tisztának tartott, azaz a jobb kezükkel. Étkezés után ánizsmagot vagy pánt rágcsálnak, mivel az elősegíti az emésztést.

Az indiai konyha különösen sok fűszert használ
Az indiai konyha különösen sok fűszert használ
LENYŰGÖZŐ FOTÓK: BABÁK SZEDIK ÍZEKRE ELSŐ SZÜLINAPI TORTÁJUKAT! >>>
Portugáliában nem sózzák után az ételt

A portugálok sok időt fordítanak az étkezésre, ezért naponta ötször vagy akár hatszor esznek. A kényelmes reggeliket a tízóraik követik. Délben abbahagynak mindent és 1-1,5 órás ebédidőt tartanak. Délután uzsonnáznak, este vacsoráznak, és vidéken még manapság is szokás a „ceia”, azaz éjféli vacsora. Mivel nagyon kedvelik a kávét, így nem számít, a nap mely szakában járnak, akár az éjszaka közepén is megisznak belőle egy csészével. az éttermekben illetlenségnek számít sót vagy borsot kérni, mert azzal a szakács tudását kérdőjeleznék meg, viszont elégedettségük kifejezéseként megcsókolják a mutatóujjuk oldalát, majd megszorítják a fülcimpájukat. Gyakran járnak éttermekben, ahol élő gitármuzsikával kísérik a bőséges vacsorákat.

A tőkehal a portugálok kedvenc nemzeti eledele, 365 módon készítik az egész országban
A tőkehal a portugálok kedvenc nemzeti eledele, 365 módon készítik az egész országban
ŐRÜLET! 30 EZERÉRT EHETÜNK ARANNYAL BEVONT FÁNKOT - FOTÓK! >>>
Franciaországban nincs osztozkodás a számlán

Talán nincs még egy hely a világon, ahol ennyire komolyan veszik az egyszerű étkezést, mint a franciáknál. A konyha alapkövetelménye az ízek harmóniája, a tálalás, a tetszetős díszítés. Naponta háromszor étkeznek, de náluk az ebéd órákig is eltarthat, mivel szeretik kiélvezni az ízeket. A vacsorára pedig este nyolc előtt nem kerülhet sor. Az asztalnál illendő viselkedésre számos szabály vonatkozik, ilyen például, hogy a vendéglátó és a neje az asztal közepénél, egymással szemben foglalnak helyet. Késsel illetlen hadonászni és mutogatni, míg egyenesen sértő a sajtból repetázni, mert az azt jelenti, hogy nem volt bőséges a főétel. A férfiak udvariasak, így minden esetben, ha egy nő feláll az asztaltól, ők is felállnak vagy megemelkednek. Mivel rajonganak az ízekért, így mindenből kisebb adagot, de többfélét esznek. Innen alakult ki a francia konyhák jellegzetessége, ahol a gondosan feldíszített tányéron csak kis mennyiségű ételek találhatók. Étteremben illetlenség a számlát egymásnak csúsztatni vagy egymás között megosztani, mindig egy embernek kell fizetnie.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.