Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Farsangi szalagos fánk
Mákos guba
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Csupacsokis brownie
Vadas marha
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Frank Júlia, számos szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómia egyik legnevesebb képviselője.

Meghalt Frank Júlia, akinek közel 130 szakácskönyvéből generációk tanultak meg főzni - adta hírül az nlc.hu.

A népszerű gasztrolegenda 76 éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.

"Egy hosszabb betegség után vendégül láttam a barátaimat, és készítettem egy rakott krumplit. Nem egy szokványos rakott krumpli volt ez, hanem fel volt turbózva mindenféle plusz fűszerekkel és volt benne hús is, sőt, zeller is. Akkor hangzott el a kérdés, hogy ezt miért nem írod le? Ott jöttem rá, hogy engem nagyon is izgat a főzés, a kísérletezés, az ételkomponálás. Addig alig-alig főztem, ha mégis, akkor Horváth Ilona szakácskönyvét követtem. Borzasztóan izgalmasnak tartottam, hogy egy-egy ételt variálni lehet, beletenni mindazt, ami eszembe jut, és valami nagyon finom sül ki belőle. Így hát nekiláttam módszeresen tanulni" - mesélt 5 éve az nlc.hu-nak gasztroszerzői karrierjének kezdetéről.

Frank Júlia több mint 130 szakácskönyv szerzője volt. Nincs olyan háztartás, ahol ne lenne legalább egy könyve a konyhapolcon. (Fotó: TV2 Magyarország Youtube-csatorna)
Frank Júlia több mint 130 szakácskönyv szerzője volt. Nincs olyan háztartás, ahol ne lenne legalább egy könyve a konyhapolcon. (Fotó: TV2 Magyarország Youtube-csatorna)

Frank, miután elvégzett minden iskolát, amit az 1970-es években konyhaművészet témakörében csak el lehetett, az első könyvét egy bérelt írógépen írta meg, a Mezőgazdasági Könyvkiadó felkérésére, a sertéshús feldolgozásának lehetőségeiről.

"A könyv 600 oldalas lett, először 50 ezer példányban jelent meg, és 2 hét alatt elfogyott. További 350 ezer példányt adtak el belőle 4 hónap alatt. Így kezdődött a szakácskönyvírói pályám" - mesélte.

Férje és öccse gyászolja. Nyugodjék békében!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.