Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Frank Júlia, számos szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómia egyik legnevesebb képviselője.

Meghalt Frank Júlia, akinek közel 130 szakácskönyvéből generációk tanultak meg főzni - adta hírül az nlc.hu.

A népszerű gasztrolegenda 76 éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.

"Egy hosszabb betegség után vendégül láttam a barátaimat, és készítettem egy rakott krumplit. Nem egy szokványos rakott krumpli volt ez, hanem fel volt turbózva mindenféle plusz fűszerekkel és volt benne hús is, sőt, zeller is. Akkor hangzott el a kérdés, hogy ezt miért nem írod le? Ott jöttem rá, hogy engem nagyon is izgat a főzés, a kísérletezés, az ételkomponálás. Addig alig-alig főztem, ha mégis, akkor Horváth Ilona szakácskönyvét követtem. Borzasztóan izgalmasnak tartottam, hogy egy-egy ételt variálni lehet, beletenni mindazt, ami eszembe jut, és valami nagyon finom sül ki belőle. Így hát nekiláttam módszeresen tanulni" - mesélt 5 éve az nlc.hu-nak gasztroszerzői karrierjének kezdetéről.

Frank Júlia több mint 130 szakácskönyv szerzője volt. Nincs olyan háztartás, ahol ne lenne legalább egy könyve a konyhapolcon. (Fotó: TV2 Magyarország Youtube-csatorna)
Frank Júlia több mint 130 szakácskönyv szerzője volt. Nincs olyan háztartás, ahol ne lenne legalább egy könyve a konyhapolcon. (Fotó: TV2 Magyarország Youtube-csatorna)

Frank, miután elvégzett minden iskolát, amit az 1970-es években konyhaművészet témakörében csak el lehetett, az első könyvét egy bérelt írógépen írta meg, a Mezőgazdasági Könyvkiadó felkérésére, a sertéshús feldolgozásának lehetőségeiről.

"A könyv 600 oldalas lett, először 50 ezer példányban jelent meg, és 2 hét alatt elfogyott. További 350 ezer példányt adtak el belőle 4 hónap alatt. Így kezdődött a szakácskönyvírói pályám" - mesélte.

Férje és öccse gyászolja. Nyugodjék békében!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.