Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Közeleg a gyereknap, amihez egy izgalmas meglepetés-desszertet mutatunk! A Lego formájú gumicukor persze más formába töltve is elkészíthető, és ha okosan választjuk ki a hozzávalókat, akkor még egészséges is lehet - ellenben a boltban kapható variációkkal.

A hozzávalók:
Szűrt limonádé, gyümölcslé vagy szörp
Zselatinpor
Ételfesték (opcionális, mert a meglehet, hogy a szörp színe is elegendő.)
Cukor (ízlés szerint)

1. lépés

Gumicukrot készíthetünk finom szűrőn átszűrt limonádéból, gyümölcsléből vagy szörpből. A gyümölcsléből készült gumicukor nem lesz szép áttetsző, ám egészségesebb.

2. LÉPÉS

A tetszőleges folyadékot egy lábasban felmelegítjük, amennyiben szükséges, cukorral (esetleg mézzel vagy folyékony édesítőszerrel) édesítjük. Ízlés szerint ételfestéket is adhatunk az elegyhez, hogy élénkebb színű gumicukrokat kapjunk.

3. lÉPÉS

Hozzászórjuk a por állagú zselatint, 1 dl folyadékhoz 2 evőkanálnyi mennyiségre lesz szükség. Forráspontig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről, és pár percet hűlni hagyjuk. Vigyázat: a zselatint nem szabad felforralni, mert úgy elveszíti zselésítő képességét.

4. lÉPÉS

A meleg gumicukor alapot szűrőn átszűrjük, majd Lego formájú szilikonformába adagoljuk. Teljesen kihűtjük (ezalatt be is sűrűsödik), majd hűtőbe tesszük minimum két órára.



5. lépés

Tálalás előtt óvatosan kipattintjuk a formákból. Celofánba csomagolva gasztroajándéknak is tökéletes.

Még több kreatív ötletet keresel? Nézz körbe itt!>>>

Styling és fotó: Csigó Zita

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.