Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Közeleg a gyereknap, amihez egy izgalmas meglepetés-desszertet mutatunk! A Lego formájú gumicukor persze más formába töltve is elkészíthető, és ha okosan választjuk ki a hozzávalókat, akkor még egészséges is lehet - ellenben a boltban kapható variációkkal.

A hozzávalók:
Szűrt limonádé, gyümölcslé vagy szörp
Zselatinpor
Ételfesték (opcionális, mert a meglehet, hogy a szörp színe is elegendő.)
Cukor (ízlés szerint)

1. lépés

Gumicukrot készíthetünk finom szűrőn átszűrt limonádéból, gyümölcsléből vagy szörpből. A gyümölcsléből készült gumicukor nem lesz szép áttetsző, ám egészségesebb.

2. LÉPÉS

A tetszőleges folyadékot egy lábasban felmelegítjük, amennyiben szükséges, cukorral (esetleg mézzel vagy folyékony édesítőszerrel) édesítjük. Ízlés szerint ételfestéket is adhatunk az elegyhez, hogy élénkebb színű gumicukrokat kapjunk.

3. lÉPÉS

Hozzászórjuk a por állagú zselatint, 1 dl folyadékhoz 2 evőkanálnyi mennyiségre lesz szükség. Forráspontig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről, és pár percet hűlni hagyjuk. Vigyázat: a zselatint nem szabad felforralni, mert úgy elveszíti zselésítő képességét.

4. lÉPÉS

A meleg gumicukor alapot szűrőn átszűrjük, majd Lego formájú szilikonformába adagoljuk. Teljesen kihűtjük (ezalatt be is sűrűsödik), majd hűtőbe tesszük minimum két órára.



5. lépés

Tálalás előtt óvatosan kipattintjuk a formákból. Celofánba csomagolva gasztroajándéknak is tökéletes.

Még több kreatív ötletet keresel? Nézz körbe itt!>>>

Styling és fotó: Csigó Zita

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.