Kozáksapka recept
Kozáksapka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Közeleg a gyereknap, amihez egy izgalmas meglepetés-desszertet mutatunk! A Lego formájú gumicukor persze más formába töltve is elkészíthető, és ha okosan választjuk ki a hozzávalókat, akkor még egészséges is lehet - ellenben a boltban kapható variációkkal.

A hozzávalók:
Szűrt limonádé, gyümölcslé vagy szörp
Zselatinpor
Ételfesték (opcionális, mert a meglehet, hogy a szörp színe is elegendő.)
Cukor (ízlés szerint)

1. lépés

Gumicukrot készíthetünk finom szűrőn átszűrt limonádéból, gyümölcsléből vagy szörpből. A gyümölcsléből készült gumicukor nem lesz szép áttetsző, ám egészségesebb.

2. LÉPÉS

A tetszőleges folyadékot egy lábasban felmelegítjük, amennyiben szükséges, cukorral (esetleg mézzel vagy folyékony édesítőszerrel) édesítjük. Ízlés szerint ételfestéket is adhatunk az elegyhez, hogy élénkebb színű gumicukrokat kapjunk.

3. lÉPÉS

Hozzászórjuk a por állagú zselatint, 1 dl folyadékhoz 2 evőkanálnyi mennyiségre lesz szükség. Forráspontig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről, és pár percet hűlni hagyjuk. Vigyázat: a zselatint nem szabad felforralni, mert úgy elveszíti zselésítő képességét.

4. lÉPÉS

A meleg gumicukor alapot szűrőn átszűrjük, majd Lego formájú szilikonformába adagoljuk. Teljesen kihűtjük (ezalatt be is sűrűsödik), majd hűtőbe tesszük minimum két órára.



5. lépés

Tálalás előtt óvatosan kipattintjuk a formákból. Celofánba csomagolva gasztroajándéknak is tökéletes.

Még több kreatív ötletet keresel? Nézz körbe itt!>>>

Styling és fotó: Csigó Zita

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.