A hozzávalók:
Szűrt limonádé, gyümölcslé vagy szörp
Zselatinpor
Ételfesték (opcionális, mert a meglehet, hogy a szörp színe is elegendő.)
Cukor (ízlés szerint)
Gumicukrot készíthetünk finom szűrőn átszűrt limonádéból, gyümölcsléből vagy szörpből. A gyümölcsléből készült gumicukor nem lesz szép áttetsző, ám egészségesebb.
A tetszőleges folyadékot egy lábasban felmelegítjük, amennyiben szükséges, cukorral (esetleg mézzel vagy folyékony édesítőszerrel) édesítjük. Ízlés szerint ételfestéket is adhatunk az elegyhez, hogy élénkebb színű gumicukrokat kapjunk.
Hozzászórjuk a por állagú zselatint, 1 dl folyadékhoz 2 evőkanálnyi mennyiségre lesz szükség. Forráspontig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről, és pár percet hűlni hagyjuk. Vigyázat: a zselatint nem szabad felforralni, mert úgy elveszíti zselésítő képességét.
A meleg gumicukor alapot szűrőn átszűrjük, majd Lego formájú szilikonformába adagoljuk. Teljesen kihűtjük (ezalatt be is sűrűsödik), majd hűtőbe tesszük minimum két órára.
Tálalás előtt óvatosan kipattintjuk a formákból. Celofánba csomagolva gasztroajándéknak is tökéletes.
Styling és fotó: Csigó Zita
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.