Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Csupacsokis brownie
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Kínai szezámmagos csirke
Érdekességek

Aki még reggelire is gulyást evett - Híres írók meglepő kedvencei

Így ettek ők! Ki volt az, aki még a gulyást is megette reggelire? Ki imádta a csigát tormával? És kiről neveztek el egy pisztrángos fogást?

Petőfi Sándor igazán különleges módon étkezett. Reggelire például szívesen fogyasztott gulyáslevest, ebédre gyakran fogyasztott pecsenyehúsokat. Az Úti levelekben pedig így fogalmazott a túrós tésztáról „Szeretőmet, a franciákat, a túrós tésztát, és a rónaságot fülem hallatára ne gyalázza senki.” Az csak kortársai feljegyzéseiből, és elbeszéléseiből derült ki, hogy nagy hódolója volt a különféle rostélyosoknak, a lecsó marhának. Köretként a lángosokat, lepényeket és töltött tojást is szívesen falatozott. Leginkább a téli hónapokban rendelt csigát az éttermekben, amit ecettel és tormával fogyasztott.

Gulyásleves
Gulyásleves

Jókai kedvencei között nem találunk csigát, de belsőségeket már igen! Igencsak szerette a tiroli májat, a csirke zúzát. A legismertebb étel, amit imádott, mégsem ez, hanem a ma már csak Jókai-bablevesként ismert fogás volt, melyet nagy szemű babból és omlós, füstölt malackörömből készítettek el. Jókai felesége gyakran készített aszalt szilvás orjalevest, desszertnek pedig jégbe hűtött, rummal meglocsolt dinnyét evett a házaspár.

Jókai babaleves
Jókai babaleves

Gárdonyi Géza nemcsak remete volt, de ifjú korában, nagy evő is! Szerette a hasát, és el is neveztek róla egy fogást, ez pedig a Gárdonyi pisztráng volt. Ennél a fogásnál a halat bedörzsöljük sóval, majd kivajazott tűzálló tálba fektetjük, és felöntjük borral. Amíg a hal párolódik, vajból, lisztből, tejből, borssal, sóval, szerecsendióval, tojássárgájábal, tejszínnel és borral mártást készíünk, és a kész halat ezzel tálaljuk. A pontos receptet, itt találjátok !

A híres magyar írók és költők kedvenc ételeit - újragondolva - megkóstolhatják januártól a
Bártfai Vendéglőben, akár gluténmentesen is!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.