Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Érdekességek

Íme Magyarország top 10 családbarát étterem

Vasárnaponként sok étterem gyerekzsivajjal telik meg és egyre több olyan hely van, ahová a kutyáját is magával viheti az ember. A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz összeállításában ezúttal is elkészítették a TOP 10 családi éttermet. A listában több vidéki étterem is szerepel.

Kistücsök Étterem - Balatonszemes

A Kistücsök az egyik legismertebb étterem az úgynevezett gasztroforradalom elindulása óta. Nem érdemtelenül, ugyanis egy olyan étteremi kategóriát képvisel, amelyből fájóan kevés van szerte az országban: tisztességes magyar (kortárs) konyha, közérthető ételekkel. Az étterem motorja Csapody Balázs, aki a Kistücsök irányításán túl a hazai, azon belül is a balatoni gasztronómia egyik megkerülhetetlen figurája. A balatonszemesi étterem iránymutató törekvése, hogy élteti, és folyamatos megrendelésekkel látja el a színvonalas munkát végző környékbeli termelőket, és ebben az elsők között volt az országban. A Kistücsök nem ijed meg az olyan hagyományosan falusi ételektől, mint a kacsanyakleves, a sertésfül vagy a kakaspörkölt deszkás galuskával. Jahni Laszló séf mellett Pohner Adám sous chefet is meg kell említeni, aki ez év elején Lyonban a Bocuse d’Or-on képviselte Magyarországot a szakácsverseny világdöntőjén.

Anyukám Mondta - Encs

Az ország egyik legszerethetőbb étterme a Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd alkotta testvérpárhoz köthető. A példásan működő családi vállalkozás megcsinálta a lehetetlent, és az ország egy eldugott kisvárosában országos hírű étteremmé, afféle kulináris zarándokhellyé nőtte ki magát az Anyukám Mondta. Az Olaszországból és New Yorkból hozott, világra nyitott attitűd a magyar konyha és vendéglátás iránti alázattal ötvöződik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei étteremben. A top minőségű olasz alapanyagok – legyen az burrata vagy kiválasztott sonkamestertől érkező prosciutto – mellett ott a helye az étlapon a magyar malacfülnek, a házilag savanyított zöldségeknek, a saját készítésű szörpöknek. Fogások szintjén pedig a pizzák és tiramisu mellett megtaláljuk a tejfölös bablevest, a rántott húst és a töltött káposztát is. A közvetlen, laza hangnem mögött megbízható, komoly munka áll, ennek is köszönhető, hogy a szomszédos Szlovakiából is nagy számban érkeznek a vendégek Encsre.

Déryné Bisztró - Budapest

A magát sikkesnek, szexinek és kozmopolitának nevező étterem önvallomását találónak tartjuk. A Déryné egy igazi sikersztori, az étterem folyamatos teltházakat produkál. Az étlapon teljes természetességgel fér meg egymás mellett a shakshuka és a bouillabaisse leves, a polipsaláta és a bécsi szelet. Hétvégi reggelijük és a szombati és vasárnapi brunch országos hírű, legendás, nem csak a környéken lakók kedvence. Közelmúltbeli ajánlat bővülés, a válogatott és érlelt steakkínálat is telitalálatnak bizonyult, akárcsak azelőtt a kovászos házi kenyerek, amelyekből vásárolhatunk is. Az étteremtől elválaszthatatlan Kovács Kristóf személye, aki ritka szenvedéllyel irányítja a Déryné életét. A századelő vendéglátását idéző főpincér személye, a nyüzsgő francia bisztróhangulat, az élő zene, a meleg légkört árasztó enteriőr Buda egyik legnagyobb közönség kedvencévé tette az éttermet. Rendszeres bor- és pezsgővacsorák színesítik a Déryné mindennapjait.

Kiscsillag étterem - Budapest

A Csillaghegyre utaló név valóban egy kis csillagként ragyog a környék éttermi életében. Az ízléses, egy kicsit rusztikus, kicsit vintage hangulatú enteriőr jól visszaadja a családi vendéglő üzenetét: egy nyugalmas hely, távol a nyüzsgő belvárostól, ahová sok szeretettel várják a családosokat is. Bent a kemence melege vár, amelyben finomságok is sülnek, a hét két napján pedig pizzák is készülnek. Rántott csirke és ponty, rakott krumpli és túrós csusza, de olasz paradicsomleves és paradicsomos tagliatelle is várja az óbudaiakat vagy a környéken kirándulókat. Régi vendéglős család sarja üzemelteti a Kiscsillagot, őseik működtették a 200 évet megélt, hűvösvölgyi Balázs Éttermet.

Mi a Kő - Köveskál

Az ország kis mesehelyén, Köveskálon találjuk a talán éppen a település nevére rájátszó a MI A KŐ-t. Az étteremként, borbárként, borboltként és szálláshelyként is üzemelő családi vállalkozást lelkesség és igyekezet hatja át, egyfajta közösségszervező szerepet töltenek be. Folyamatosak a boros programok, a Káli-medence pincészeteivel a középpontban. A MI A KŐ-ben bizton számíthatunk arra, hogy tavasszal a kert zsengéi, nyáron friss lecsó és főzelékek, ősszel káposztás és libaételek, télen erdei gombák, vadhúsok és disznótoros finomságok kínálják magukat az étlapon. A változó napi ajánlatot a táblára írva találjuk. Jó ízű gourmet fogások, szívvel-lélekkel teli vidéki vendéglátás, ez a MI A KŐ. A Káli-medence egyik legjobb választása.

Neked Főztem Formációk - Balatonfüred, Zánka

Az étteremkalauzunk előző kiadásában még a zánkai Neked Főztem szerepelt a Top100 étterem között. A 2018 nyári, balatonfüredi nyitás azonban a tesztjeink alapján a balatonfüredi formációt találta a legerősebbnek, jóllehet nem kis vállalásnak számít egy 180 férőhelyes éttermet működtetni. A Neked Főztem ékes példa arra, hogy egy jó ötletből – jelesül egy minőséget nyújtó strandbüféből – hogyan lehet lépésről lépésre építkezni, és egyre komolyabb kaliberű vendéglátóhelyet létrehozni. A füredi étterem szerves folytatása az előzőeknek: közérthető konyha a környékbeli és szezonális alapanyagok preferálásával, egy szívvel-lélekkel dolgozó étteremtulajdonos executive chef irányítása alatt. Épp úgy megjelenik az étlapon a trendi pulled pork, mint a csirkezúza, a rakott krumpli Széll Tamás után szabadon, tejszínnel. A füredi étterem látványkonyhával és BBQ Pit boxszal várja a vendégeit.

Rosenstein vendéglő - Budapest

2018-ban osztottunk ki első alkalommal életműdíjat, és nem volt kétség, hogy a hazai éttermi szcénában ki érdemelje ki elsőként az egész életművet értékelő elismerést. A Friedrich Wilhelm Raiffeisen támogatásával létrejött díjat a család feje, Rosenstein Tibor kapta meg. A több generáció által működtetett étterem a századelő vendéglőinek hagyományait élteti, annak minden melegségével és barátságosságával, az ételek viszont modern megfogalmazásban készülnek. A gazdag étlap a magyar és a zsidó polgári konyha klasszikusait vonultatja fel a csülkös bablevestől a latkeszeken át a rántott borjúmájig, de a kortárs nemzetközi gasztronómia jegyében megjelenhet a kínálatban a Szent Jakab-kagyló vagy a tavaly debütált Ruby- csokoládé is. A mára ikonikussá vált Rosenstein vendéglő immár negyed évszázada képviseli a vendéglátás magasiskoláját.

Trattoria Pomo D’Oro - Budapest

Az ország első számú trattoriája a népszerű Gianni vezetésével működik. Közkedvelt, emblematikus, barátságos hangulatú olasz étterem az Arany János utcában, egy autentikus olasz trattoria minden elemével. A konyhafőnök, Rosario Simeoli a tradicionális olasz ételek mellett saját receptgyűjteményét és innovatív, kreatív étel össze-állításokat használ. Az étlap az olasz régiók tradicionális fogásait vonultatja fel, és ezek autentikus alapanyagait használja. Az ország legrészletgazdagabb olasz borválasztéka, mintegy 350 tétellel Jáhner Attila szakértelmével. Gianni Annoni a Dining Guide gasztronómiai tanácsadója, emiatt összeférhetetlennek tartjuk az étterem pontszámmal történő értékelését.

Vendéglő a KisBíróhoz - Budapest

Bíró Lajos budai hadállását a XII. kerületi Hegyvidéken találjuk. Míg a „nagy Bock” egy klasszikus bisztró, ez az étterem valóban a magyar vendéglő hagyományait élteti. A kínálatban vannak átfedések a pesti Bockkal, legyen az egy jó magyar marhahúsleves velős csonttal, kocsonya és pástétom, vagy éppen Bíró Lajos signature desszertje, a dohány-, fekete banán és kolbász ízű bizarr fagylaltvariációk. A megkerülhetetlen magyar ételeket itt is nemzetközi fogások egészítik ki, tigrisrák, steakek, tapasok. De a Kisbíróban azért mégis a Bock Bécsi, a Retro Ökörpofa, vagy a somlói galuska a legjobb választás. Sajt Vászolyról, bivaly ricotta Mezőtúrról érkezik. Az időszakos ajánlat kéthetente változik, a borlap pedig 12 magyar borvidék
palackjait dicséri, némi elhajlással a Bock Pincészet felé. Bíró Lajos egyedülálló ikonikus szerepet tölt be a magyar gasztronómia megújításában és újrafogalmazásában, ezt a kiemelkedő teljesítményt 2019-ben a DINING GUIDE az ÉLETMŰ díj odaítélésével ismeri el.

Villa BagatellE

Budán a Villa Bagatelle afféle intézmény lett a 2010-es megnyitása óta, igen kedvelt találkozóhelyé vált. A ’20-as években épült villaépület három emelete három helyiség, három különböző funkcióval. Lent a remek kenyereket készítő Brótpékség, feljebb a bisztró, legfelül pedig a rendezvényekre kibérelhető szalon. A villa reggeltől koraestig tart nyitva, és a fővárosban fellendülő
reggelizőkultúra egyik legelső sikertörténete, népszerű hétvégi brunch-okkal. Ebédre egyszerűbb ételeket kínálnak, jó minőségi kivitelezésben, a club sandwich-től és hamburgertől a bőrös csirkemellen át a friss zöldségekből készült főzelékig, ami mindig a szezon terményeiből készül. Klasszikus és specialty kávét egyaránt kérhetünk, a reggeli opció különlegessége, hogy egész nap kérhető.

SZÉLL TAMÁSÉK STANDJA AZ ORSZÁG LEGJOBB ÉTTERME - ÁTADTÁK A 2019-ES DINING GUIDE-DÍJAKAT >>>

DINING GUIDE: EZEKBEN AZ ÉTTERMEKBEN ÉRDEMES KÁVÉZNI! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.