Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Te is nagy rajongója vagy a svéd húsgolyónak, amiért sokszor sorban állsz az Ikeában? A svédek ma meglepő bejelentést tettek a már ikonikussá vált ételről.

Sokkolták a világot a svédek. Amit svéd húsgolyónak hittünk évek óta, valójában nem svéd. Svédország hivatalos oldalán ismerte el, hogy a népszerű étel nem tőlük származik, hanem török eredetű.

„A svéd húsgolyók valójában egy olyan recepten alapulnak, amit XII. Károly király hozott haza Törökországból a 18. század elején. Ragaszkodjunk a tényekhez” - írták a közösségi oldalra.

Így készül a svéd húsgolyó

A húsgolyóhoz elsősorban darált marhahúst használnak, de készítheted kétféle húsból, marhából és sertésből is. A húst összedolgozzák apróra vágott vöröshagymával, tojással, sóval, borssal, szerecsendióval, és tejbe áztatott kenyérszeletekkel, majd vizes kézzel kis gombócokat formáznak belőle, amit forró vajban kisütnek. A mártást ugyanabban a serpenyőben készítik el. A zsiradékot kiöntik, majd megszórják a serpenyőt liszttel, felöntik 2 dl húslevessel, és vajat és tejfölt kevernek hozzá és ezzel a sűrű mártással leöntik a húsgolyót. Tálaláskor zöldségeket ás áfonyalekvárt kínálnak hozzá.

SVÉD KONYHA - A HÚSGOLYÓN IS TÚL >>>

VEGA, TEPSIS, TÖLTÖTT ÉS POGÁCSÁS: 9+1 EGYSZERŰ FASÍRTRECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

VARIÁCIÓK HÚSGOLYÓRA - FASÍRT 5-FÉLEKÉPPEN >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.