Sokkolták a világot a svédek. Amit svéd húsgolyónak hittünk évek óta, valójában nem svéd. Svédország hivatalos oldalán ismerte el, hogy a népszerű étel nem tőlük származik, hanem török eredetű.
„A svéd húsgolyók valójában egy olyan recepten alapulnak, amit XII. Károly király hozott haza Törökországból a 18. század elején. Ragaszkodjunk a tényekhez” - írták a közösségi oldalra.
Így készül a svéd húsgolyó
A húsgolyóhoz elsősorban darált marhahúst használnak, de készítheted kétféle húsból, marhából és sertésből is. A húst összedolgozzák apróra vágott vöröshagymával, tojással, sóval, borssal, szerecsendióval, és tejbe áztatott kenyérszeletekkel, majd vizes kézzel kis gombócokat formáznak belőle, amit forró vajban kisütnek. A mártást ugyanabban a serpenyőben készítik el. A zsiradékot kiöntik, majd megszórják a serpenyőt liszttel, felöntik 2 dl húslevessel, és vajat és tejfölt kevernek hozzá és ezzel a sűrű mártással leöntik a húsgolyót. Tálaláskor zöldségeket ás áfonyalekvárt kínálnak hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.