Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Érdekességek

Hoppá! Nem is svéd az ikeás húsgolyó

Hoppá! Nem is svéd az ikeás húsgolyó
Te is nagy rajongója vagy a svéd húsgolyónak, amiért sokszor sorban állsz az Ikeában? A svédek ma meglepő bejelentést tettek a már ikonikussá vált ételről.

Sokkolták a világot a svédek. Amit svéd húsgolyónak hittünk évek óta, valójában nem svéd. Svédország hivatalos oldalán ismerte el, hogy a népszerű étel nem tőlük származik, hanem török eredetű.

„A svéd húsgolyók valójában egy olyan recepten alapulnak, amit XII. Károly király hozott haza Törökországból a 18. század elején. Ragaszkodjunk a tényekhez” - írták a közösségi oldalra.

Így készül a svéd húsgolyó

A húsgolyóhoz elsősorban darált marhahúst használnak, de készítheted kétféle húsból, marhából és sertésből is. A húst összedolgozzák apróra vágott vöröshagymával, tojással, sóval, borssal, szerecsendióval, és tejbe áztatott kenyérszeletekkel, majd vizes kézzel kis gombócokat formáznak belőle, amit forró vajban kisütnek. A mártást ugyanabban a serpenyőben készítik el. A zsiradékot kiöntik, majd megszórják a serpenyőt liszttel, felöntik 2 dl húslevessel, és vajat és tejfölt kevernek hozzá és ezzel a sűrű mártással leöntik a húsgolyót. Tálaláskor zöldségeket ás áfonyalekvárt kínálnak hozzá.

SVÉD KONYHA - A HÚSGOLYÓN IS TÚL >>>

VEGA, TEPSIS, TÖLTÖTT ÉS POGÁCSÁS: 9+1 EGYSZERŰ FASÍRTRECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

VARIÁCIÓK HÚSGOLYÓRA - FASÍRT 5-FÉLEKÉPPEN >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.