Máté már szakács tanonc korában is sütögetett otthon, ekkor kezdett el komolyabban érdeklődni az édességek készítése, és a torták világa iránt. Ennek köszönhetően rengeteget festett, illetve rajzolt. Kiváló kézügyességét a sütemények készítésében is kamatoztatta: a piskótákból, a krémekből, valamint fondantból egy idő után extravagáns torták készültek.
Modern technikákra, valamint különleges alapanyagokra is szükség van Máté műalkotásaihoz, amelyeket csúcsszuper ételszínezékekkel varázsol élethűvé.
„Számomra hatalmas mérföldkő a stuttgarti Kulináris Olimpián való részvétel. Már az is nagy büszkeséggel töltött el, hogy egyáltalán ott lehettem. Az eredmény pedig, amit elértem hatalmas meglepetés számomra, hiszen 100 pontból, 100-at kaptam” – mesélte lelkesen Máté. Hozzátette: „Az alkotásokat nem a helyszínen kell elkészíteni, hiszen ez rendkívül időigényes feladat, én körülbelül három hétig dolgoztam rajta. A rabló haja például üvegtésztából van, az orrszőre pedig teakeverékből.”
Egy biztos, ez az alkotás zseniális, és a nagyatádi cukrászfiúról még egészen biztosan hallunk majd, gratulálunk és sok sikert kívánunk neki!
A magyarok egyébként kiválóan teljesítettek az olimpián, 7 arany, 11 ezüst, 12 bronzérem és 7 diploma született. Ahogyan azt megírtuk, Steierlein-Reichert Míra is megmutatta tehetségét és megcsillogtatta kézügyességét a versenyen, amelyen a korábbi aranyérmes és kétszeres világbajnok cukrász, Podmaniczky Krisztina is remekelt, hiszen ezüstéremmel tért haza.
Borítókép: Mindmegette
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.