Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Zseniálisan teljesített Kismárton Máté, a nagyatádi cukrászfiú a stuttgarti Kulináris Olimpián, ugyanis A nagyi és a rabló című alkotásával elhozta az aranyérmet. Az olimpia történetében most először nyert magyar versenyző maximális pontszámmal.

Máté már szakács tanonc korában is sütögetett otthon, ekkor kezdett el komolyabban érdeklődni az édességek készítése, és a torták világa iránt. Ennek köszönhetően rengeteget festett, illetve rajzolt. Kiváló kézügyességét a sütemények készítésében is kamatoztatta: a piskótákból, a krémekből, valamint fondantból egy idő után extravagáns torták készültek.

Kismárton Máté aranyérmet nyert az olimpián / Fotó: Mindmegette
Kismárton Máté aranyérmet nyert az olimpián / Fotó: Mindmegette

Tökéletes műalkotás

Modern technikákra, valamint különleges alapanyagokra is szükség van Máté műalkotásaihoz, amelyeket csúcsszuper ételszínezékekkel varázsol élethűvé.

„Számomra hatalmas mérföldkő a stuttgarti Kulináris Olimpián való részvétel. Már az is nagy büszkeséggel töltött el, hogy egyáltalán ott lehettem. Az eredmény pedig, amit elértem hatalmas meglepetés számomra, hiszen 100 pontból, 100-at kaptam” – mesélte lelkesen Máté. Hozzátette: „Az alkotásokat nem a helyszínen kell elkészíteni, hiszen ez rendkívül időigényes feladat, én körülbelül három hétig dolgoztam rajta. A rabló haja például üvegtésztából van, az orrszőre pedig teakeverékből.”

Maximális pontszámot kapott A nagyi és a rabló című alkotás / Fotó: Mindmegette
Maximális pontszámot kapott A nagyi és a rabló című alkotás / Fotó: Mindmegette

Egy biztos, ez az alkotás zseniális, és a nagyatádi cukrászfiúról még egészen biztosan hallunk majd, gratulálunk és sok sikert kívánunk neki!

Már ők is bizonyítottak

A magyarok egyébként kiválóan teljesítettek az olimpián, 7 arany, 11 ezüst, 12 bronzérem és 7 diploma született. Ahogyan azt megírtuk, Steierlein-Reichert Míra is megmutatta tehetségét és megcsillogtatta kézügyességét a versenyen, amelyen a korábbi aranyérmes és kétszeres világbajnok cukrász, Podmaniczky Krisztina is remekelt, hiszen ezüstéremmel tért haza.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

11 CUKRÁSZ ALAPFOGALOM, AMIT NEM ÁRT, HA ISMERSZ! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.