Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Érdekességek

Ha ezt kevered a sajthoz, olyan isteni lesz a lasagne, hogy az olaszok is elkérik a receptjét!

Lasagne bolognese
Ha már így is a család kedvence a lasagne bolognese, még magasabb szintre emelheted az élményt azzal, ha egy zseniális fűszerből egy csipetnyit belekeversz a sajtba, amivel a tetejét - bőséggel! - megszórod. Van otthon szerecsendió? Legyen!

A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel, amit szinte mindenki rajongva imád. A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a gombán át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat. Termszetesen itt is, mint a legtöbb olasz fogásnál számos változatról állítják, hogy ez bizony az eredeti - egy biztos: van egy fűszer, ami garantáltan felejthetetlenné varázsolja az összes változat ízét.

A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a zöldségeken át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat (Fotó: Shutterstock)
A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a zöldségeken át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat (Fotó: Shutterstock)
A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a zöldségeken át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat (Fotó: Shutterstock)
A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a zöldségeken át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat (Fotó: Shutterstock)


Ez pedig nem más, mint a szerecsendió. Ez a lereszelve/őrölve picit édeskés, diós ízvikágú, kőkemény bogyó nagyon jól áll az édes és a sós ételeknek egyaránt: a sütőtökös pite, például, mennyei lesz kevés őrölt szerecsendiótól, de a húsleves is extra zamattal kényeztet, ha tálaláskor a kimert levesbe belereszelünk egy picit. Fontos a mértékletesség, mert ha túltoljuk, könnyen keserű, az odakozmált dióra emlékeztető utóíze lehet az ételnek. Ezek mellett, szintén a diós jellegnek köszönhetően a különféle sajtokhoz - legyen az friss vagy érett, kiválóan passzol, ezért nem ördögtől való ötlet lasagne készítésekor egy keveset a reszelt sajtba keverni. És semmi pánik, az olaszok nem akadnak ki, ha megtudják: ők is számos ételükbe tesznek szerecsendiót, például a besamel alapú ételekhez, így, ha besamellel készítetitek a lasagnét, akkor az is megbolondíthatjátok ezzel a fűszerrel!

Ha pedig még nincs meg a legfinomabb lasagne recept, akkor ezekkel bátran próbálkozhattok, mindegyik telitalálat!

DUPLA SAJTOS BOLOGNAI LASAGNE >>>

A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a zöldségeken át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat (Fotó: Shutterstock)
A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a zöldségeken át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat (Fotó: Shutterstock)

LASAGNE BOLOGNAI SZÓSSZAL >>>

BOLOGNAI LASAGNE, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.