Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Érdekességek

Ha ezt kevered a sajthoz, olyan isteni lesz a lasagne, hogy az olaszok is elkérik a receptjét!

Lasagne bolognese
Ha már így is a család kedvence a lasagne bolognese, még magasabb szintre emelheted az élményt azzal, ha egy zseniális fűszerből egy csipetnyit belekeversz a sajtba, amivel a tetejét - bőséggel! - megszórod. Van otthon szerecsendió? Legyen!

A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel, amit szinte mindenki rajongva imád. A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a gombán át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat. Termszetesen itt is, mint a legtöbb olasz fogásnál számos változatról állítják, hogy ez bizony az eredeti - egy biztos: van egy fűszer, ami garantáltan felejthetetlenné varázsolja az összes változat ízét.

A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a zöldségeken át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat (Fotó: Shutterstock)
A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a zöldségeken át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat (Fotó: Shutterstock)
A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a zöldségeken át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat (Fotó: Shutterstock)
A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a zöldségeken át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat (Fotó: Shutterstock)


Ez pedig nem más, mint a szerecsendió. Ez a lereszelve/őrölve picit édeskés, diós ízvikágú, kőkemény bogyó nagyon jól áll az édes és a sós ételeknek egyaránt: a sütőtökös pite, például, mennyei lesz kevés őrölt szerecsendiótól, de a húsleves is extra zamattal kényeztet, ha tálaláskor a kimert levesbe belereszelünk egy picit. Fontos a mértékletesség, mert ha túltoljuk, könnyen keserű, az odakozmált dióra emlékeztető utóíze lehet az ételnek. Ezek mellett, szintén a diós jellegnek köszönhetően a különféle sajtokhoz - legyen az friss vagy érett, kiválóan passzol, ezért nem ördögtől való ötlet lasagne készítésekor egy keveset a reszelt sajtba keverni. És semmi pánik, az olaszok nem akadnak ki, ha megtudják: ők is számos ételükbe tesznek szerecsendiót, például a besamel alapú ételekhez, így, ha besamellel készítetitek a lasagnét, akkor az is megbolondíthatjátok ezzel a fűszerrel!

Ha pedig még nincs meg a legfinomabb lasagne recept, akkor ezekkel bátran próbálkozhattok, mindegyik telitalálat!

DUPLA SAJTOS BOLOGNAI LASAGNE >>>

A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a zöldségeken át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat (Fotó: Shutterstock)
A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a zöldségeken át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat (Fotó: Shutterstock)

LASAGNE BOLOGNAI SZÓSSZAL >>>

BOLOGNAI LASAGNE, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.