A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel, amit szinte mindenki rajongva imád. A friss, tojásos tésztából készült lapok közé sok minden kerülhet, a spenóttól a gombán át a ricottáig, a legnépszerűbb azonban egyértelműen a klasszikus, bolognai ragus változat. Termszetesen itt is, mint a legtöbb olasz fogásnál számos változatról állítják, hogy ez bizony az eredeti - egy biztos: van egy fűszer, ami garantáltan felejthetetlenné varázsolja az összes változat ízét.
Ez pedig nem más, mint a szerecsendió. Ez a lereszelve/őrölve picit édeskés, diós ízvikágú, kőkemény bogyó nagyon jól áll az édes és a sós ételeknek egyaránt: a sütőtökös pite, például, mennyei lesz kevés őrölt szerecsendiótól, de a húsleves is extra zamattal kényeztet, ha tálaláskor a kimert levesbe belereszelünk egy picit. Fontos a mértékletesség, mert ha túltoljuk, könnyen keserű, az odakozmált dióra emlékeztető utóíze lehet az ételnek. Ezek mellett, szintén a diós jellegnek köszönhetően a különféle sajtokhoz - legyen az friss vagy érett, kiválóan passzol, ezért nem ördögtől való ötlet lasagne készítésekor egy keveset a reszelt sajtba keverni. És semmi pánik, az olaszok nem akadnak ki, ha megtudják: ők is számos ételükbe tesznek szerecsendiót, például a besamel alapú ételekhez, így, ha besamellel készítetitek a lasagnét, akkor az is megbolondíthatjátok ezzel a fűszerrel!
Ha pedig még nincs meg a legfinomabb lasagne recept, akkor ezekkel bátran próbálkozhattok, mindegyik telitalálat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.