Loic Villemin 2012-ben, Franciaország legfiatalabb szakácsaként vehette át a Michelin-csillagot. A Gault Millau 16,5 ponttal és 3 sapkával értékeli.
Restaurant Toya 2010-ben nyitotta meg kapuit a franciaországi Lotaringiában. Nevét a Sapporo-tól délre fekvő Shikotsu nemzeti parkban található Toya tóról kapta, melyet a halak bősége, a zöldségek, gyümölcsök állandóan változó választéka jellemez és tökéletesen tükrözi Loic gasztronómiai elképzeléseit. A családi éttermet körbeöleli a természet, a vendégek a körpanorámás étteremben élvezhetik a zöldet.
Loic a halak kivételével, amit közvetlenül egy halászhajóról vásárol, mindent a helyi termelőktől szerez be, beleértve a húsokat is. A menü az aktuális szezon és a piac kínálata alapján hetente változik. Loic elkötelezett híve a tradicionális technikáknak, így sok zöldséget, gyümölcsöt savanyít, erjeszt és eceteket készít. Szereti a meglepő, könnyű, letisztult ételeket és ételeibe előszeretettel csempész ázsiai alkotóelemeket.
Avantgárd, organikus konyhájában a világ minden részéről megfordulnak a szakácsok. Most éppen egy belga, koreai és egy japán szakács segíti munkáját. A budapesti vacsorán Heiszler Olivér, a La Perle Noire és Szilvási Mihály a Laposa Borbirtok séfjei lesznek segítségére.
Időpont: 2017. március 29-30, 19:00
Helyszín: La Perle Noire (Budapest 1063, Andrássy út 111.)
Előételek
Ropogós csirkebőr
Gomba és quinoa
Burgonya blini, szivárványos pisztráng ikra, torma
Retek tortácska
Bor: Friss 2016 Olaszrizling
Főételek
Languszta, széna, gabona risotto
Bor: KőKövön 2015 Furmint
Zöldséges fogás
Bor: Selection Juhfark 2015
Kacsa, csicsóka
Bor: Apukám Világa 2015 Olaszrizling
Desszert
Burgonya desszert, füstölt tojássárgája, tejkaramell, élesztő
Bor: Zeus 2015
Búcsúfalat
Élesztős macaron
A vacsora ára 25900.-Ft személyenként, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált ásványvizet és a badacsonyi Laposa Borbirtok borsorát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.