Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Érdekességek

Michelin-csillagos séf érkezik Magyarországra! Íme Loic Villemin menüsora

Loic Villemin Michelin-csillagos séf
Régi álmunk vált valóra! Hihetetlen nagy örömmel jelentjük, hogy a Globalista Konyha történetében először Franciaország felé vettük az irányt, és következő vacsoránk vendégséfje a Michelin-csillagos, fiatal és nagyon tehetséges  Loic Villemin.
Loic Villemin, Michelin-csillagos séf
Loic Villemin, Michelin-csillagos séf

Loic Villemin 2012-ben, Franciaország legfiatalabb szakácsaként vehette át a Michelin-csillagot. A Gault Millau 16,5 ponttal és 3 sapkával értékeli.

Restaurant Toya 2010-ben nyitotta meg kapuit a franciaországi Lotaringiában. Nevét a Sapporo-tól délre fekvő Shikotsu nemzeti parkban található Toya tóról kapta, melyet a halak bősége, a zöldségek, gyümölcsök állandóan változó választéka jellemez és tökéletesen tükrözi Loic gasztronómiai elképzeléseit. A családi éttermet körbeöleli a természet, a vendégek a körpanorámás étteremben élvezhetik a zöldet.

Loic a halak kivételével, amit közvetlenül egy halászhajóról vásárol, mindent a helyi termelőktől szerez be, beleértve a húsokat is. A menü az aktuális szezon és a piac kínálata alapján hetente változik. Loic elkötelezett híve a tradicionális technikáknak, így sok zöldséget, gyümölcsöt savanyít, erjeszt és eceteket készít. Szereti a meglepő, könnyű, letisztult ételeket és ételeibe előszeretettel csempész ázsiai alkotóelemeket.

Avantgárd, organikus konyhájában a világ minden részéről megfordulnak a szakácsok. Most éppen egy belga, koreai és egy japán szakács segíti munkáját. A budapesti vacsorán Heiszler Olivér, a La Perle Noire és Szilvási Mihály a Laposa Borbirtok séfjei lesznek segítségére.

Időpont: 2017. március 29-30, 19:00
Helyszín: La Perle Noire (Budapest 1063, Andrássy út 111.)

Menü

Előételek

Ropogós csirkebőr
Gomba és quinoa
Burgonya blini, szivárványos pisztráng ikra, torma
Retek tortácska

Bor: Friss 2016 Olaszrizling

Főételek

Languszta, széna, gabona risotto

Bor: KőKövön 2015 Furmint

Zöldséges fogás

Bor: Selection Juhfark 2015

Kacsa, csicsóka

Bor: Apukám Világa 2015 Olaszrizling

Desszert

Burgonya desszert, füstölt tojássárgája, tejkaramell, élesztő

Bor: Zeus 2015

Búcsúfalat

Élesztős macaron

A vacsora ára 25900.-Ft személyenként, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált ásványvizet és a badacsonyi Laposa Borbirtok borsorát.

ELVETTEK EGY MICHELIN-CSILLAGOT MAGYARORSZÁGTÓL >>>
A MICHELIN-CSILLAG NYOMÁBAN >>>
OTTHAGYJA A MICHELIN-CSILLAGOS ONYX ÉTTERMET A BOCUSE D'OR-GYŐZTES SZÉLL TAMÁS >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.