Mákos guba  recept
Mákos guba
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Érdekességek

Mestercukrász: ők jutottak az elődöntőbe, ezek voltak a legdurvább bakik!

A Mestercukrász – az édesszájú Konyhafőnök negyedik adásában a játékosoknak egyszerre kellett megtéveszteniük a zsűritagok szemét és elkápráztatniuk őket az édes ízekkel. Az elődöntőbe jutás napjának első feladatában a versenyzőknek minden képzelőerejükre szükségük volt, hiszen nem csupán egy finom desszert megalkotását várták tőlük, annak úgy is kellett kinéznie, mint egy olyan ételnek, amit reggelire, ebédre vagy vacsorára megennének.

„Ez már művészet és nem cukrászat, itt már nagyon fontos a kézügyességetek” – vezette fel a 120 perces feladatot Joci séf.

Roland egy becsapós szusitállal, a pizzaszakácsként dolgozó Ádám nem meglepő módon pizzaimitációval próbálta a zsűri kegyeibe lopni magát. Dodi, szintén az olasz vonalon maradva „spagettit” készített, Zsüli egy angol reggelit tálalt, Zsizsi pedig „rántott hússal” szállt versenybe.

Zsüli angol reggelije ( Fotó: RTL Magyarország/Tulok András)
Zsüli angol reggelije ( Fotó: RTL Magyarország/Tulok András)

A feladatot Zsüli teljesítette a legjobban, így a második fordulóban – ahol egy újhullámos, „törésvonal” torta elkészítése volt a feladat – könnyítésként igénybe vehette Balázs séf segítségét a torta megtervezésében. A hátráltatás sem maradt el, ami ebben az esetben azt jelentette, hogy egy játékostársának Zsüli vásárolt be a piactéren. A lány Zsizsit szerette volna nehéz helyzetbe hozni, ráadásul olyan alapanyagokat választott, amik nem passzolnak egymással.

A 180 perces feladat végén a zsűri mégis úgy ítélte meg, hogy Zsizsi hátráltatása igazából előny volt, a lány ugyanis a séfek véleménye szerint a maximumot hozta ki a rendelkezésére álló alapanyagokból. Kevésbé volt szerencsés Dodi, aki nagyot akart villantani, azonban a kóstolásnál süteménye a kukában végezte.

Ezúttal Dodi és Ádám lettek veszélyzónások, és végül, a zsűri döntésének értelmében Dodi számára ért véget a verseny.

Óriási cukrász bakik: ezek voltak a versenyzők legnagyobb bakijai!

Míg Zsülinek a panna cottával gyűlt meg a baja, Roland és Ádám az airbrush-sal szenvedett.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.