Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Érdekességek

Mit együnk a strandon a nehéz ételek helyett?

strand
A strandon kapható ételek többsége elég nehéz, pedig melegben lassabb az emésztésünk, és a zsíros fogások megterhelik a szervezetünket. De akkor mit érdemes enni? Ehhez hoztunk ötleteket!

A nyári étkezésről

Először beszéljünk egy kicsit általánosságban arról, hogyan érdemes étkezni nyáron. A nagy melegben még inkább fontos, hogy az elfogyasztott ételek nagyjából felét a zöldség és a gyümölcs tegye ki, az már mindegy, hogyan - nyersen, párolva, sütve vagy akár levesként.

A reggeli ilyenkor is hangsúlyos. Tartalmazzon rostokban gazdag ételeket, lassan felszívódó szénhidrátokat, teljes értékű fehérjeforrást és friss zöldségeket vagy gyümölcsöket. Jó választás például a teljes kiőrlésű kenyér avokádókrémmel, főtt tojással és paprikával vagy paradicsommal. De remek alternatíva a zabkása is, vagy a natúr joghurt cukormentes müzlivel is nagyon egészséges és tápláló. Ebédre jöhet a gyümölcsleves, grillezett csirkemell salátával, roston sült hal grill zöldségekkel, kölessel. Vacsorára pedig szintén valami könnyűt egyél, például készíthetsz pulykahússal töltött cukkinit.

Mit ne fogyassz a strandon?

A klasszikus strandételek, mint például a lángos, a palacsinta, a hekk, a kukorica és a fagyi igen csábítóak és persze nem kell teljesen lemondanod róluk, de azért vigyázz, mert ezek nagy része extra nehéz étel és nem tesz jót a gyomrodnak, úgy meg pláne nem, ha még úszni is szeretnél. Inkább kerüld a tojásos, majonézes vagy tejjel készülő ételeket, mert azok hamar megromlanak. A hideg, cukros üdítőket sem ajánljuk, mert csak pár percre oltják a szomjadat, viszont tele vannak kalóriával. Inkább vigyél magaddal ízesített vizet hűtőtáskában!

Ezeket érdemes magaddal vinni

Mivel a strandokon a büfékben a legtöbb étel nemcsak, hogy zsíros, de nagyon drága is, többszörösen jobban jársz, ha inkább viszel magaddal némi ételt. Például gyümölcsöket, kekszet vagy muffint. Ha ebédet is viszel, a fasírt minden szempontból praktikus strandétel, főleg, ha zöldségekből készül, például csicseriborsóból vagy lencséből. A kukoricát otthon is megfőzheted, így azon is rengeteget spórolhatsz. Esetleg készíts hideg gyümölcslevest, amiben nincs tejtermék. A fasírthoz vihetsz magaddal tortillát és darabolt zöldségeket, amelyek sokáig elállnak.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.