Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Babgulyás
Mákos guba
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Vadas marha
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Érdekességek

Elég csak megmikrózni a virslit, vagy rendesen meg kell főzni? Most kiderül!

Mivel a nyers vagy félkész ételek, főleg a húsfélék fogyasztása komoly élelmiszerbiztonági kockázatot jelent, joggal merülhet fel bennünk a kérdés: vajon, ha bedobom a virslit a mikróba egy percre, az elég arra, hogy minden lehetséges baktériumot kiirtsak belőle? Szakmailag tökéletesen helytálló választ hoztunk - egyenesen a Nébihtől.

A virsli hazai népszerűsége vitathatatlan: egy kutatásban megkérdezettek 95 százaléka úgy nyilatkozott, hogy rendszeresen fogyasztja valamilyen formában, így nem csoda, hogy ez a legnagyobb mennyiségben vásárolt termék a feldolgozott húskészítmények között. Népszerűségét annak köszönheti, hogy sokféleképpen elkészíthetjük és fogyaszthatjuk - de a legegyszerűbb és leginább kedvel módja, ha forró vízben, pár perc alatt megfőzzük. Vanna, akik a mikrózásra esküsznek, ez tűnik a legegyszerűbbnek - de vajon elég biztonságos is? Azt tudjuk, hogy a lobogva forró vízben minden víus és bacilus elpusztul - de vajon mire elég a mikrohullám? Mi történik, ha nem melegszik át kellőképpen a virslink belseje?

A Nébih - vagyis a Nébih - Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal -, aki előszeretettel válaszol  élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos olvasói levelekre, a minap a Facebookon tette közzé az ezzel kapcsolatos állásfoglalalását, miszerint: a világon SEMMI. Hogy miért? 

"A virsli „főzése” tulajdonképpen a felmelegítést jelenti, mely során egy-két percig javasolt forrásban lévő vízben tartani, ezzel elkerülve, hogy kifőjenek belőle az ízanyagok. Mivel a virsli hőkezelt, azaz főtt termék, ezért élelmiszerbiztonsági szempontból nem jelent kockázatot, ha a fogyasztó nem főzi át teljesen, vagy akár csak mikrohullámú sütőben melegíti fel.  A legjobb érzékszervi tulajdonságok eléréséhez minden termék esetén javasolt a gyártó által a címkén feltüntetett elkészítési javaslatot követni"- írja a Facebookra kitett válaszában a hatóság.

Hoztunk néhány receptet is ezzel a népszerű alapanyaggal - ha nem főzitek, sütitek vagy mikrózzátok, próbáljátok ki ezeket!

 

KETCHUPOS-VIRSLIS FALATKA >>>

Leveles tésztás virslis falatka
Leveles tésztás virslis falatka
FOTÓ: GYŐRI-DANI BALÁZS / MINDMEGETTE

VIRSLIS FONAT >>>

Virslis fonat
Virslis fonat

VIRSLIVEL TÖLTÖTT LÁNGOS >>>

Virslivel töltött lángos
Virslivel töltött lángos

CORN DOG, VAGYIS VIRSLI BUNDÁBAN >>>

Corn dog
Corn dog

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.