„Minden évben izgatottan várom, hogy a szakavatott zsűri mit választ” – mondta Erdős Hanna, aki szerint a mák a dióval ellentétben elhanyagolt sorsra jutott. „Szinte csak karácsonykor a bejgliben találkozunk vele, az ételek közül pedig csak a mákos nudli vagy tészta kerül az asztalokra. Hátha most a torta és sütemény világába is felkapottabb lesz” – folytatta a szakember.
„A versenykiírásban is benne volt, hogy szuper-élelmiszerekből kell dolgozni, illetve volt egy alapanyagkosár, hogy miket kell tartalmaznia a nyertes tortának majd. Érdekes ízek lesznek idén, a máknak van egy kellemes fanyarsága” – magyarázta Erdős Hanna, aki leginkább arra kíváncsi, hogy ez a torta vajon lesz-e olyan stabilan megnyerő, mint például az Őrség Zöld Aranya, ami a mai napig számos cukrászda állandó kínálatában szerepel.
Minden évben megkóstolom Magyarország tortáját, legkevésbé a kölestorta jött be, a kedvencem az Őrség Zöld Aranya, illetve a Szilvásgobóc torta – árulta el az olimpiai bajnok cukrászmester, aki alig várja, hogy nyilvános legyen a recept és otthon is elkészíthesse ezt a különleges desszertet.
Forrás: szojon.hu
Borítókép: Magyar Cukrász Ipartestület
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.