Krémes spenótfőzelék
Dubarry-csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Vadas marha
Epres blondie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mézes-mustáros csirkemell
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Érdekességek

Háziasszonyok vallottak: ezeket az ételeket is bepanírozzák a magyarok

Rántott hús
Első hallásra némelyik bepanírozott fogás – például a rántott tejbegríz és kovászos uborka – furcsának tűnhet, de állítólag nagyon finomak, és sokkal többen készítik el őket, mint hinnéd. Mutatjuk a listát!

A lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatott, majd hirtelen kisütött fogások igencsak népszerűek a magyar családoknál. A legtöbben ismerik és szeretik a rántott húst, a rántott trappista sajtot, a rántott camembert-t, a rántott gombát, a rántott cukkinit, a rántott karfiolt és a rántott brokkolit. A Ripost most összegyűjtötte, hogy ezeken kívül milyen ételeket rántanak még ki előszeretettel a magyar háziasszonyok.

Kovászos uborka

A kovászos uborkát általában önmagában, bunda nélkül szoktuk fogyasztani – például rántott hús mellé is mennyei. De azt tudtad, hogy a kovászos uborkát is be szokták panírozni? Az uborkát ebben az esetben negyedekre vágják, belemártják lisztből és tojásokból készült, palacsintatészta-állagú keverékbe, majd megforgatják őket a zsemlemorzsában, és olajban kisütik. Paprikakrémes mártogatóssal állítólag nagyon finom!

Töltött káposzta

A rántott töltött káposzta elkészítése nagyon egyszerű: a töltelékeket alaposan lecsepegtetjük, majd megforgatjuk őket lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában, és közepes lángon, bő olajban kisütjük.

Sült oldalas

Főként a grillpartiról megmaradt oldalasok számára igazi mentő ötlet a bunda. Állítólag mennyei, ahogy a füstös, fokhagymás sült íz és a roppanós bunda találkozik.

Tejbegríz

Vizes késsel szokták feldarabolni a kész tejbegrízt, majd a szokásos módon bepanírozzák, és lassú tűzön kisütik. Te megkóstolnád? Mutatunk is hozzá egy szuper receptet!

Meggymártással leöntve isteni finom!
Meggymártással leöntve isteni finom!

Pacal

8-10 centis kockákra kell összevágni a pacalt, majd babérlevéllel és hagymával ízesített vízben két órán át főzni. Csepegtetés után duplán érdemes panírozni, majd a szokásos módon olajban kisütni. Rizzsel és tartármártással tálalva az igazi.

A teljes listát a panírozott ételekről a Ripost oldalán tudod megnézni!>>>

Nyitókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.