Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Háziasszonyok vallottak: ezeket az ételeket is bepanírozzák a magyarok

Rántott hús
Első hallásra némelyik bepanírozott fogás – például a rántott tejbegríz és kovászos uborka – furcsának tűnhet, de állítólag nagyon finomak, és sokkal többen készítik el őket, mint hinnéd. Mutatjuk a listát!

A lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatott, majd hirtelen kisütött fogások igencsak népszerűek a magyar családoknál. A legtöbben ismerik és szeretik a rántott húst, a rántott trappista sajtot, a rántott camembert-t, a rántott gombát, a rántott cukkinit, a rántott karfiolt és a rántott brokkolit. A Ripost most összegyűjtötte, hogy ezeken kívül milyen ételeket rántanak még ki előszeretettel a magyar háziasszonyok.

Kovászos uborka

A kovászos uborkát általában önmagában, bunda nélkül szoktuk fogyasztani – például rántott hús mellé is mennyei. De azt tudtad, hogy a kovászos uborkát is be szokták panírozni? Az uborkát ebben az esetben negyedekre vágják, belemártják lisztből és tojásokból készült, palacsintatészta-állagú keverékbe, majd megforgatják őket a zsemlemorzsában, és olajban kisütik. Paprikakrémes mártogatóssal állítólag nagyon finom!

Töltött káposzta

A rántott töltött káposzta elkészítése nagyon egyszerű: a töltelékeket alaposan lecsepegtetjük, majd megforgatjuk őket lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában, és közepes lángon, bő olajban kisütjük.

Sült oldalas

Főként a grillpartiról megmaradt oldalasok számára igazi mentő ötlet a bunda. Állítólag mennyei, ahogy a füstös, fokhagymás sült íz és a roppanós bunda találkozik.

Tejbegríz

Vizes késsel szokták feldarabolni a kész tejbegrízt, majd a szokásos módon bepanírozzák, és lassú tűzön kisütik. Te megkóstolnád? Mutatunk is hozzá egy szuper receptet!

Meggymártással leöntve isteni finom!
Meggymártással leöntve isteni finom!

Pacal

8-10 centis kockákra kell összevágni a pacalt, majd babérlevéllel és hagymával ízesített vízben két órán át főzni. Csepegtetés után duplán érdemes panírozni, majd a szokásos módon olajban kisütni. Rizzsel és tartármártással tálalva az igazi.

A teljes listát a panírozott ételekről a Ripost oldalán tudod megnézni!>>>

Nyitókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.