Kínai szezámmagos csirke
Rakott zöldbab darált hússal
Zsemlegombóc
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Csupacsokis brownie
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Érdekességek

Rácz-Gyuricza Dóri legújabb sütijétől összefut a nyál a szádban - mutatjuk a receptet!

Rácz-Gyuricza Dóra ismét egy elképesztően guszta kajafotóval jelentkezett az Insta-oldalán, ami amellett, hogy ínycsiklandó, szuperegészséges is - mutatjuk máris a receptet! Előttünk szinte az egész hétvége, próbáljátok ki!

Ahogy azt már megszokhattuk, Rácz Jenő séf felesége, Rácz-Gyuricza Dóra szinte minden héten előrukkol egy-egy ínycsiklandó recepttel az Insta-oldalán. Volt már pizzás vendégváró, túrós-áfonyás süti és tonhalas tészta is - mindegyik nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, egészsgéges finomság. Dóri desszertjeiről általánosságban elmondható, hogy amellett, hogy ránézésre is mindmegennénk az összeset, cukormentes édességek, így ezeket a diétázók is bátran falhatják!

Ez a meggyes-mákos sajttorta sem kivétel ezalól, mutatjuk máris a receptet!

Rácz-Gyuricza Dóra meggyes-mákos sajttortája:

Az alja:

  • 110 g cukormentes keksz
  • 10 g mák
  • csipet só
  • 50 g vaj

A krém

  • 500 g mascarpone
  • 3 db tojás
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 citrom héja és leve
  • csipet só
  • vanília aroma
  • 20 g mák

A tetejére:

  • 400 g fagyasztott meggy
  • 1 ek keményítő
  • 1 dl víz
  • édesítő ízlés szerint
  • citromhéj ízlés szerint

Elkészítése:

  1. A kekszet a 10 g mákkal ledaráltam, majd 50 g olvasztott vajjal összekevertem. Egy 23 cm átmérőjű tortaforma alján elegyengettem majd 10 percre bedobtam a sütőbe 180 fokra.
  2. Ameddig a keksz alap sült, elkészítettem a krémet. Mindent összekevertem, majd a kekszrétegre öntöttem. Visszatettem a sütőbe 30 percre.
  3. A kiolvasztott meggyet egy lábosban melegíteni kezdtem, majd a hideg vízzel kikevert keményítőt ráöntöttem, forralásig kevertem. Ezt melegen a kész sajttorta tetejére öntöttem, majd jól lehűtöttem a tortát szeletelés előtt!

"Jó étvágyat hozzá!" - zárja sorait Dóri.

(Borítókép: Rácz-Gyuricza Dóra Instagram oldala)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.