A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága például tulok, szürkemarha és bivaly szalámit is kínál, kétféle ízben: az egyik a csemege, a másik pedig a csípős. Érdemes tudni, hogy ezek a finomságok prémium minőségűek és biotermékeknek számítanak.
„A Látogatóközpont és a Hortobágyi Vadaspark ajándékboltjaiban folyamatosan beszerezhetőek a szalámik, amelyekre egyre nagyobb az igény. Már nemcsak magánszemélyek – sokszor visszatérő vásárlók – keresik a szalámit, hanem intézmények is nagy tételben veszik, például az év végi, céges ajándékcsomagba – mondta Károlyi Gábor, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Területkezelési Osztályának osztályvezetője. A termékek ára súlykategóriánként változik, 2900 és 3100 forint között mozog – írja az Agrárszektor.
„A hortobágyi tulok egész évben csak a Pentezugi bioszféra-rezervátum területén megtermő növényeket fogyasztja. Az állományok semmilyen gyógykészítménnyel nincsenek kezelve, húsuk így leginkább a vadhúsok ízvilágára emlékeztet. A három típusú szalámi tartósítószer nélkül készül, emiatt a hagyományos forgalomban kapható szalámikhoz képest az eltarthatóságuk valamennyivel csökken” – fejtette ki Károlyi Gábor.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.