Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tudtad, hogy akár szürkemarhából is készülhet szalámi? És azt, hogy egy ilyen különleges ételhez a Nemzeti Parkoknál lehet hozzájutni?

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága például tulok, szürkemarha és bivaly szalámit is kínál, kétféle ízben: az egyik a csemege, a másik pedig a csípős. Érdemes tudni, hogy ezek a finomságok prémium minőségűek és biotermékeknek számítanak.

Különleges szalámi/ Fotó: Shutterstock
Különleges szalámi/ Fotó: Shutterstock

Mennyibe kerülnek?

„A Látogatóközpont és a Hortobágyi Vadaspark ajándékboltjaiban folyamatosan beszerezhetőek a szalámik, amelyekre egyre nagyobb az igény. Már nemcsak magánszemélyek – sokszor visszatérő vásárlók – keresik a szalámit, hanem intézmények is nagy tételben veszik, például az év végi, céges ajándékcsomagba – mondta Károlyi Gábor, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Területkezelési Osztályának osztályvezetője. A termékek ára súlykategóriánként változik, 2900 és 3100 forint között mozog – írja az Agrárszektor.

Tényleg egészségesebbek?

„A hortobágyi tulok egész évben csak a Pentezugi bioszféra-rezervátum területén megtermő növényeket fogyasztja. Az állományok semmilyen gyógykészítménnyel nincsenek kezelve, húsuk így leginkább a vadhúsok ízvilágára emlékeztet. A három típusú szalámi tartósítószer nélkül készül, emiatt a hagyományos forgalomban kapható szalámikhoz képest az eltarthatóságuk valamennyivel csökken” – fejtette ki Károlyi Gábor.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.