A zenészek és a VIVA műsorvezetője egyenesen New Yorkból, a Greenfield-tesóktól kaptak két magyaros receptet, amelyeket – nem kevés nehézség árán – végül sikerült megvalósítaniuk.
A Brothers Green - Konyhapecérek című sorozat ezen a héten rajtol a VIVA képernyőjén: a két főzésmániás műsorvezető kétség kívül magabiztosabban készíti majd a kevés összetevős ételcsodákat, mint Reni, Marci és Peti, bár a trió mindenképpen elismerést érdemel. Legalább megpróbálták.
„Rettegtem” – vallotta be Tolvai Reni, amikor kezébe vette a két amerikai punk zenész/szakács által kicsit átdolgozott szilvás gombóc, valamint hortobágyi húsos palacsinta receptjét.
A kezdeti döbbenet után Reni belelendült és igazi háziasszonyként felügyelte a fiúk munkáját, bár saját elmondása szerint odahaza legfeljebb a csirkemell és saláta recepteket használják párjával Kállay- Saunders Andrással. A kezdő szakácsok egyszerű, magyaros recepteket kaptak Mike és Josh Greenfieldtől, hiszen ők is a könnyen elkészíthető ételek hívei, amelyeket akár másnapos fejjel, a hűtő mélyén talált ételekből is meg lehet főzni.
„Most kezdem felfedezni magamnak a gasztronómiát, ebben a családi környezetben nem is csoda, hiszen a barátnőm édesanyja szakács, de a szüleim is imádnak főzni. Nem volt ez mindig így: pár éve egy zenész barátommal pusztító dolgot műveltünk: fél órán át néztük a sütőt mire rájöttünk, hogy be sem kapcsoltuk” – mesélte nevetve Puskás Peti, aki hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a hortobágyi húsos palacsinta készítésébe.
Művész emberek lévén mindhárman saját koncepcióval és díszítéssel álltak elő. „Mostanában néha fakanalat ragadok, ezt a barátnőm is értékeli, de tény, hogy profi még nem vagyok. Hatalmas élmény volt a srácokkal konyhapecérkedni, ilyen társaságban még a szilvásgombóc is jobban csúszik” – tette hozzá Peti.
Miskovits Marci számára a Konyhapecérek kötelező műsor kellene, hogy legyen, hiszen a VIVA műsorvezetője egyelőre csak a rántottát és a tükörtojást képes magabiztosan elkészíteni. „Tudom, hogy a főzéssel nagyon jól lehet csajozni, el is terveztem, hogy beiratkozom egy iskolába, de egyelőre még a hölgyekre bízom a dolgokat” – mondta Marci.
Tolvai Reniék Michelin-csillagot valószínűleg nem kapnak majd a főztjükért, ám a helytállásuk mindenképpen dicséretet érdemel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.