A Dining Guide évről évre elkészíti a legjobb budapesti és vidéki éttermek toplistáját, különböző szempontokat figyelembe véve. Ezúttal az ebédmenüt kínáló helyeket vizsgálták, és kiválasztották a 10 legjobbat, a kreativitást, a szezonális alapanyagok használatát, a naponta változó kínálatot, a megfelelő ár-érték arányt és a kedves kiszolgálást mint vásárlói elvárásokat szem előtt tartva.
Az első helyen a Nagy Szabolcs vezette N28 Wine & Kitchen nevű étterem áll, ahol a vendégek visszajelzéseire és igényeire alapozva alakítják a kínálatot. A kicsi, mégis otthonos étterem jó minőségű ételekkel és széles borkínálattal várja a vendégeket a belvárosban.
„Merészen hagyományőrzőnek vallom magam! Nagyon szeretem a magyar konyhát, próbálok hozzá ragaszkodni. Természetesen vannak fúziós elemeik az ételeknek, de csak olyan mértékben, amennyire az nem hitelteleníti el az ételt és az ízvilágot. Barátkozom minden újdonsággal, ám olyankor is az otthon ízeire gondolok. Csak friss, hazai kistermelők zöldségei, húsai segítik a munkámat. Kizárólag kifogástalan alapanyagokból főzök a családomnak, és így a vendégeimnek is!” – olvasható Nagy Szabolcs nyilatkozata a Világgazdaság cikkében.
A top 10-es lista idén a következőképpen alakul:
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.