Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Az elmúlt hetekben is növekedett az élő sertés ára - egy év alatt több, mint 50 százalékkal lett drágább.

Az elmúlt hetekben is tovább drágult az élő sertés, és mivel a húsipari cégek eddig csupán költségnövekedéseik egy részét tudták érvényesíteni, további áremelkedés várható – írja a Világgazdaság.

Ez nagyrészt az uniós piaci folyamatok leképezése, hiszen euróban több mint 40 százalékkal nőtt az európai átlagár, és a forint gyengülése is kivette a részét az emelkedésből – mondta a lapnak Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) elnöke. Mindez közvetlenül hat a magyar árakra, hiszen azok legtöbb esetben az európai, azon belül is a német árakhoz vannak kötve, az elszámolás pedig forintban történik.

A Hússzövetség elnöke szerint egyelőre úgy tűnik, hogy az élő sertés éven belüli árának alakulása követi az unióban sokéves átlagban kialakult normát: vagyis az év elejei alacsonyabb árak után február-márciusban elkezd emelkedni, és ez hagyományosan kitart az év közepéig. Csakhogy az idén mindez egy sokkal magasabb szintről történik.

Ezek alapján a húspiacon a közeljövőben nem számíthatunk árcsökkenésre, csak extrém piaci szituáció esetén. Ilyen lehet, ha például a kínaiak nem tudják átvenni az Európából érkező húst, mert a szállítmányok nem indulnak el.

TOVÁBB DRÁGUL A KENYÉR: AKÁR 500 FORINT IS LEHET EGY KILÓ! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.