Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Szeptember 15-én kiderült, hogy kik vehetnek részt a magyarországi Bocuse d'Or selejtezőn. A világ legnagyobb és legrangosabb szakácsvesenyére augusztus 15-ig lehetett pályázni. A zsűrinek nehéz dolga volt, mert 19 érvényes pályázati munka közül kellett a legjobb 12-t kiválasztaniuk.

A megmérettetés még számos állomásból áll: most már csak 12-en vannak versenyben, ők azok, akik részt vehetnek a magyarországi selejtezőn, decemberben. Innen 4-6 fő megy tovább a magyarországi döntőbe, amit februárban tartanak, és ahonnan már csak a legjobb juthat tovább a májusi, "igazi" versenybe, a Bocuse d''Or európai döntőjébe, amelynek idén Budapest ad otthont. A világdöntő, amit kétévente rendeznek meg, Lyon-ban lesz, 2017-ben.

Lyon 2013 és 2015
Lyon 2013 és 2015

A mangalica és a döntő szempontok

A pályázat témája: a mangalica tarja, a mangalica karaj/pofa és nyelv volt, amelyhez a piac zöldség- és gyümölcskínálatából választhattak a versenyzők.

A zsűri elsősorban a szezonalitást, az ételek arányát és kidolgozottságát értékelte. Szempont ezenkívül, hogy a szakács mennyire használja a legújabb technológiákat,a legfontosabb pedig, a befektetett munka. Ezek a legjellemzőbb értékelési szempontok a selejtezőn, az elődöntőn és a döntőkön is.

A Gömböc inspirálta magyar versenytál 2015-ben, Lyonban
A Gömböc inspirálta magyar versenytál 2015-ben, Lyonban

A 12 legjobb

Domján Richárd - Bock Bisztró, Budapest
Győrffy Árpád - Kollázs, Four Seasons, Budapest
Katona András - 12 Hay Hill, London, Egyesült Királyság
Kovács Attila - Spaletta Étterem és Sörház, Kecskemét
Mizsei János - Mák Bisztró, Budapest
Molnár Péter - Johanna Maier Filzmoos, Ausztria
Pohner Ádám - Olimpia Étterem, Budapest
Sándor Rodrigo - Costes Downtown, Budapest
Sipos András - NU bistro, Budapest
Sugár Róbert - Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Szabó László - Helyszíni szolgáltatások, Sodexo
Volenter István - 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.