A megmérettetés még számos állomásból áll: most már csak 12-en vannak versenyben, ők azok, akik részt vehetnek a magyarországi selejtezőn, decemberben. Innen 4-6 fő megy tovább a magyarországi döntőbe, amit februárban tartanak, és ahonnan már csak a legjobb juthat tovább a májusi, "igazi" versenybe, a Bocuse d''Or európai döntőjébe, amelynek idén Budapest ad otthont. A világdöntő, amit kétévente rendeznek meg, Lyon-ban lesz, 2017-ben.
A pályázat témája: a mangalica tarja, a mangalica karaj/pofa és nyelv volt, amelyhez a piac zöldség- és gyümölcskínálatából választhattak a versenyzők.
A zsűri elsősorban a szezonalitást, az ételek arányát és kidolgozottságát értékelte. Szempont ezenkívül, hogy a szakács mennyire használja a legújabb technológiákat,a legfontosabb pedig, a befektetett munka. Ezek a legjellemzőbb értékelési szempontok a selejtezőn, az elődöntőn és a döntőkön is.
Domján Richárd - Bock Bisztró, Budapest
Győrffy Árpád - Kollázs, Four Seasons, Budapest
Katona András - 12 Hay Hill, London, Egyesült Királyság
Kovács Attila - Spaletta Étterem és Sörház, Kecskemét
Mizsei János - Mák Bisztró, Budapest
Molnár Péter - Johanna Maier Filzmoos, Ausztria
Pohner Ádám - Olimpia Étterem, Budapest
Sándor Rodrigo - Costes Downtown, Budapest
Sipos András - NU bistro, Budapest
Sugár Róbert - Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Szabó László - Helyszíni szolgáltatások, Sodexo
Volenter István - 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.