Előkészítjük a karajszeleteket, ha van rajtuk vékony hártyaréteg, azt levágjuk, vagy kés segítségével beirdaljuk. A klopfoló sima felével enyhén megütögetjük, kicsit vékonyítjuk, és puhítjuk a hús rostjait. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Egy keverőtálba kanalazzuk a mustárt és a ketchupot, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a rozmaringot, enyhén borsozzuk, felöntjük az olajjal, és alaposan összekeverjük. Az elkészült pácba helyezzük a hússzeleteket, összeforgatjuk, hogy mindegyik szeletet szépen befedje a pác, majd letakarjuk, és hűtőben pihentetjük legalább fél órát.
Egy serpenyőben közepes lángon kevés olajat hevítünk, erre helyezünk a pácolt hússzeleteket. Nagyjából 2-3 percig sütjük az egyik oldalukat, amíg színt nem kapnak (a sütési idő függ a hússzelet vastagságától, ezek a szeletek 1/2 centiméter vastagságúak). Ha megpirultak, megfordítjuk, és a serpenyőbe tesszük a meghámozott, enyhén megroppantott fokhagymát is. A gerezdekkel bedörzsöljük, azaz aromatizáljuk a szeleteket, nagyjából 2-3 percig sütjük így, ezután már tálalhatjuk is.
Nézd meg videón, hogyan készül a mustáros-zöldfűszeres karaj:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.