Bár a frankfurti leves hagyományosan készítve is nagy kedvenc, ám ha szeretnél kicsit eltérni a megszokott recepttől, akkor édesburgonyával is kipróbálhatod ezt a finom és laktató fogást.
Az édesburgonyás frankfurti leves különösen jó választás lehet, ha egy különleges, melengető ételre vágysz, de mégsem szeretnél lemondani a hagyományos ízekről. Amennyiben kedvet kaptál a Vidék íze magazin remek fogásának elkészítéséhez, akkor nézd meg, hogyan készül ez a mennyei leves!
Így készül az édesburgonyás frankfurti leves!
Elkészítési idő: 40 perc
1 adag: 260 kcal
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
2 édesburgonya (kb. 40 dkg)
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kis kelkáposzta
só
fél kávéskanál szódabikarbóna
2 gerezd fokhagyma
2 pár frankfurti virsli
őrölt pirospaprika
bors
Elkészítés:
Meghámozzuk mind a kétféle burgonyát, és felvágjuk kisebb kockákra. Beletesszük egy fazékba, öntünk rá körülbelül másfél liter vizet. Megsózzuk, beleszórjuk az őrölt köményt, és elkezdjük főzni. Egy másik fazékban vizet forralunk.
Miután a víz felforrt, adunk hozzá egy teáskanál sót és egy fél kávéskanál szódabikarbónát, beletesszük a kelt, és egy percig forraljuk, majd leszűrjük.
Ha a krumpli megfőtt, kivesszük a harmadát, és átturmixoljuk. Visszaöntjük a fazékba. Hozzáadjuk a leforrázott kelleveleket, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott virslit, és forraljuk még pár percig.
Közben rászórjuk az őrölt pirospaprikát, és elkeverjük benne, hogy szép rózsaszín legyen a leves színe, végül kevés borssal ízesítjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.