A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Vadas marha
Tárkonyos csirkeraguleves
Babgulyás
Epres blondie
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Dödölle - az eredeti recept
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel
Alapételek

Édesburgonyás frankfurti leves: egy klasszikus újragondolva

Bár a frankfurti leves hagyományosan készítve is nagy kedvenc, ám ha szeretnél kicsit eltérni a megszokott recepttől, akkor édesburgonyával is kipróbálhatod ezt a finom és laktató fogást.

Az édesburgonyás frankfurti leves különösen jó választás lehet, ha egy különleges, melengető ételre vágysz, de mégsem szeretnél lemondani a hagyományos ízekről. Amennyiben kedvet kaptál a Vidék íze magazin remek fogásának elkészítéséhez, akkor nézd meg, hogyan készül ez a mennyei leves!

Édesburgonyás frankfurti leves
Próbáljuk ki a frankfurti levest édesburgonyával is
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül az édesburgonyás frankfurti leves!

Elkészítési idő: 40 perc 

1 adag: 260 kcal 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg krumpli 
  • 2 édesburgonya (kb. 40 dkg)
  • 1 kávéskanál őrölt kömény  
  • 1 kis kelkáposzta 
  • fél kávéskanál szódabikarbóna 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 2 pár frankfurti virsli 
  • őrölt pirospaprika 
  • bors 

Elkészítés: 

  1. Meghámozzuk mind a kétféle burgonyát, és felvágjuk kisebb kockákra. Beletesszük egy fazékba, öntünk rá körülbelül másfél liter vizet. Megsózzuk, beleszórjuk az őrölt köményt, és elkezdjük főzni. Egy másik fazékban vizet forralunk. 
  2. A kelkáposztát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. 
  3. Miután a víz felforrt, adunk hozzá egy teáskanál sót és egy fél kávéskanál szódabikarbónát, beletesszük a kelt, és egy percig forraljuk, majd leszűrjük. 
  4. Ha a krumpli megfőtt, kivesszük a harmadát, és átturmixoljuk. Visszaöntjük a fazékba. Hozzáadjuk a leforrázott kelleveleket, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott virslit, és forraljuk még pár percig.
  5. Közben rászórjuk az őrölt pirospaprikát, és elkeverjük benne, hogy szép rózsaszín legyen a leves színe, végül kevés borssal ízesítjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.