Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lehet kicsi vagy nagy, fehér vagy vörös, egy hűsítő, gyöngyöző fröccs mindenkinek jólesik a nyári forróságban. Na, de mégis milyen arányban híguljon az a bor a szódával? És melyiket hogy hívják? Segítünk.

Ezt az italt valójában csak akkor lehet fröccsnek nevezni, ha a bort szódával hígítják. De mivel napjainkban egyre inkább a palackos ásványvizek uralják a terepet, szóda helyett a szénsavas ásványvíz is megteszi.

Országunk 22 borvidékének kínálatából nem nehéz kiválasztani a megfelelő bort. A fröccsöt leginkább fehérborból szokás készíteni, de ne féljen kipróbálni rozéval vagy vörösborral sem. A lényeg, hogy minél savasabb, „fickósabb” a fröccsbor, annál jobb. Kerülje a túl aromás, parfümös vagy édes borokat, ezeket inkább magukban, hígítás nélkül fogyassza!

Bár a fröccshöz gyakran olcsóbb, rosszabb minőségű bort használnak, a legjobb ízhatás eléréséhez természetesen érdemes jó minőségű italt vegyíteni a szódával.

Fröccskisokos

LÁMPÁS
1,5 l bor + 0,5 l szóda

KASS – vagy TISZA-FRÖCCS
vörösbor pezsgővel

KRÚDY-FRÖCCS
9 dl bor + 1 dl szóda

POLGÁRMESTER
6 dl bor + 4 dl szóda

HÁZMESTER
3 dl bor + 2 dl szódavíz

HOSSZÚLÉPÉS
(más néven fordított)
1 dl bor + 2 dl szódavíz

KISFRÖCCS
(más néven fütty vagy rövidlépés)
1 dl bor +1 dl szódavíz

NAGYFRÖCCS
(más néven hajtás vagy húzás)
2 dl bor + 1 dl szódavíz

VICEHÁZMESTER
2 dl bor + 3 dl szódavíz

HÁZIÚR
(más néven bivaly csók, nagy házmester vagy tömbházmester)
4 dl bor + 1 dl szó davíz

LAKÓFRÖCCS
(más néven kis házmester vagy sportfröccs)
1 dl bor + 4 dl szódavíz

SÓHERFRÖCCS
(más néven távolugrás)
1 dl bor + 9 dl szóda

DIÁKFRÖCCS
A pohárnyi szódavízhez épp csak hozzálöttyintünk egy kevés bort

MAFLA
(más néven maflás)
½ l bor + ½ l szóda

CSATOS
1 l bor + ½ l szóda
Pont egy vizesüvegnyi, elvitelre alkalmas mennyiség.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.