Ezt az italt valójában csak akkor lehet fröccsnek nevezni, ha a bort szódával hígítják. De mivel napjainkban egyre inkább a palackos ásványvizek uralják a terepet, szóda helyett a szénsavas ásványvíz is megteszi.
Országunk 22 borvidékének kínálatából nem nehéz kiválasztani a megfelelő bort. A fröccsöt leginkább fehérborból szokás készíteni, de ne féljen kipróbálni rozéval vagy vörösborral sem. A lényeg, hogy minél savasabb, „fickósabb” a fröccsbor, annál jobb. Kerülje a túl aromás, parfümös vagy édes borokat, ezeket inkább magukban, hígítás nélkül fogyassza!
Bár a fröccshöz gyakran olcsóbb, rosszabb minőségű bort használnak, a legjobb ízhatás eléréséhez természetesen érdemes jó minőségű italt vegyíteni a szódával.
LÁMPÁS
1,5 l bor + 0,5 l szóda
KASS – vagy TISZA-FRÖCCS
vörösbor pezsgővel
KRÚDY-FRÖCCS
9 dl bor + 1 dl szóda
POLGÁRMESTER
6 dl bor + 4 dl szóda
HÁZMESTER
3 dl bor + 2 dl szódavíz
HOSSZÚLÉPÉS
(más néven fordított)
1 dl bor + 2 dl szódavíz
KISFRÖCCS
(más néven fütty vagy rövidlépés)
1 dl bor +1 dl szódavíz
NAGYFRÖCCS
(más néven hajtás vagy húzás)
2 dl bor + 1 dl szódavíz
VICEHÁZMESTER
2 dl bor + 3 dl szódavíz
HÁZIÚR
(más néven bivaly csók, nagy házmester vagy tömbházmester)
4 dl bor + 1 dl szó davíz
LAKÓFRÖCCS
(más néven kis házmester vagy sportfröccs)
1 dl bor + 4 dl szódavíz
SÓHERFRÖCCS
(más néven távolugrás)
1 dl bor + 9 dl szóda
DIÁKFRÖCCS
A pohárnyi szódavízhez épp csak hozzálöttyintünk egy kevés bort
MAFLA
(más néven maflás)
½ l bor + ½ l szóda
CSATOS
1 l bor + ½ l szóda
Pont egy vizesüvegnyi, elvitelre alkalmas mennyiség.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.