A Yum Yum családi vállalkozás, a Thaiföldről hazaköltözött Sirinapa és Balázs étterme. Mindketten tapasztaltak a vendéglátásban, ugyanis Thaiföldön egy kis apartmant üzemeltettek, ám a koronavírus-járvány eredményeképpen jelentősen lecsökkent látogatószám miatt végül a hazaköltözés mellett döntöttek. A Travelo náluk járt, kóstolt, és interjút készített a házaspárral.
Az étteremnyitás nem szerepelt a kezdeti tervek között, ám egy főzőversenyen elnyert különdíj olyan pozitív visszajelzés volt számukra, hogy végül azon kapták magukat, hogy kiadó helyiségeket keresnek. A Kapás utcában, egy alagsorban kezdték, ám rövid időn belül átköltöztek a Margit körútra. A törzsvendégek persze követték őket, és azóta újabb visszatérő látogatókat is szereztek. Ami nem csoda, hiszen Sirinapa kiválóan főz, Balázs pedig felszolgálói tapasztalatának köszönhetően kedvesen és segítőkészen vár mindenkit a pultban.
A kifőzdében általában 14-15 féle étel kapható, melyek között a curry, különféle levesek, saláták és hagyományos thai fogások találhatóak. A hozzávalókat tekintve a halszósz alapvetőnek számít, olyan ez a thai konyhában, mint a magyarban a só – mindennek jót tesz, mert előhozza, felerősíti az ízeket. Ezenkívül nem hiányozhat a konyhából a kókusztej, a gyömbér, a citromnád, az ananász vagy például a kurkuma.
Az állandó vendégek már jól ismerik az étterem ízvilágát, az ottani fogásokat, így legtöbbször határozott elképzeléssel érkeznek. De azokat is örömmel fogadják, akik most ismerkednek a thai konyha kivételes finomságaival, mert a Yum Yum igazi családias kis kifőzde, ahol mindig szívesen látnak, és készséggel segítenek az érdeklődőknek.
Az étteremről készült teljes interjú a Travelo oldalán olvasható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.