Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Négy ember emelte olajba a világ legnagyobb rántott húsát: magyarok döntötték meg a rekordot - Fotó

Világrekord rántott hús készült a Zamat Fesztiválon /Fotó: Petneházi Attila
Egy morzsa sem maradt a világrekorder rántott húsból, melyet a Zamat Fesztiválon, a közönség előtt készítettek. A bundás ételhez több mint harminc kiló húst, ipari mennyiségű lisztet, tojást, morzsát, sót és olajat használtak.

A világverő rántott húst a Marnevall Zrt. készítette a Zamat Fesztiválon. A rekorddöntéshez szükség volt egyedileg gyártott asztalokra, panírozókádakra, melyekben elfért a több mint 2 négyzetméteres rántott hús.

Így készült a világrekordot érő óriási rántott hús /Fotó: Molnár Péter
Így készült a világrekordot érő óriási rántott hús /Fotó: Molnár Péter

A rekordot érő rántott hús körülbelül 150-szer nagyobb, mint egy normál méretű szelet. A bundás étel elkészítéséhez több mint 30 kiló húst, 20 kiló lisztet, több száz tojást, 50 kiló panírmorzsát, 1 kiló sót, 25 dkg borsot és 300 liter olajat használtak. A rekordkísérletet a Magyar Rekordok Szövetsége felügyelte, az ellenőrök a rekordot hitelesítették, sőt tudomásuk szerint nemcsak itthon, hanem a világon sem készült még ekkora, egyben sült rántott hús.

Így készült a világrekordot érő óriási rántott hús /Fotó: Molnár Péter
Így készült a világrekordot érő óriási rántott hús /Fotó: Molnár Péter

Az elkészítés során a szakácsok egyedileg gyártott asztalokon, panírozókádakban dolgoztak. A húst összezárható rácsok közé szorították, végül négy ember tudta csak kiemelni a 300 liter forró olajból. A kisült rántott húst végül az utolsó morzsáig elfogyasztotta a közönség.

Így készült a világrekordot érő óriási rántott hús /Fotó: Molnár Péter
Így készült a világrekordot érő óriási rántott hús /Fotó: Molnár Péter

Borítókép: Petneházi Attila

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.