Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Érdekességek

Négy ember emelte olajba a világ legnagyobb rántott húsát: magyarok döntötték meg a rekordot - Fotó

Világrekord rántott hús készült a Zamat Fesztiválon /Fotó: Petneházi Attila
Egy morzsa sem maradt a világrekorder rántott húsból, melyet a Zamat Fesztiválon, a közönség előtt készítettek. A bundás ételhez több mint harminc kiló húst, ipari mennyiségű lisztet, tojást, morzsát, sót és olajat használtak.

A világverő rántott húst a Marnevall Zrt. készítette a Zamat Fesztiválon. A rekorddöntéshez szükség volt egyedileg gyártott asztalokra, panírozókádakra, melyekben elfért a több mint 2 négyzetméteres rántott hús.

Így készült a világrekordot érő óriási rántott hús /Fotó: Molnár Péter
Így készült a világrekordot érő óriási rántott hús /Fotó: Molnár Péter

A rekordot érő rántott hús körülbelül 150-szer nagyobb, mint egy normál méretű szelet. A bundás étel elkészítéséhez több mint 30 kiló húst, 20 kiló lisztet, több száz tojást, 50 kiló panírmorzsát, 1 kiló sót, 25 dkg borsot és 300 liter olajat használtak. A rekordkísérletet a Magyar Rekordok Szövetsége felügyelte, az ellenőrök a rekordot hitelesítették, sőt tudomásuk szerint nemcsak itthon, hanem a világon sem készült még ekkora, egyben sült rántott hús.

Így készült a világrekordot érő óriási rántott hús /Fotó: Molnár Péter
Így készült a világrekordot érő óriási rántott hús /Fotó: Molnár Péter

Az elkészítés során a szakácsok egyedileg gyártott asztalokon, panírozókádakban dolgoztak. A húst összezárható rácsok közé szorították, végül négy ember tudta csak kiemelni a 300 liter forró olajból. A kisült rántott húst végül az utolsó morzsáig elfogyasztotta a közönség.

Így készült a világrekordot érő óriási rántott hús /Fotó: Molnár Péter
Így készült a világrekordot érő óriási rántott hús /Fotó: Molnár Péter

Borítókép: Petneházi Attila

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.