Kedves Tünde! Imádom a rántott húst, de gluténérzékeny vagyok. Tudsz ajánlani néhány alternatív panírozási technikát?
A rántott hús elkészítéséhez barna rizslisztet, gluténmentes zabpehelylisztet is használhatunk, és a zsemlemorzsa helyett pedig az alábbi alapanyagok közül válogathatunk kedvünkre:
⦁ burgonyapehely
⦁ gluténmentes corn flakes
⦁ az általunk készített zsemlemorzsa, ledarált kiszáradt gm pékáruból
⦁ a sűrű „palacsinta”tészta
Sokféleképpen variálható ez a massza. Reszelhetünk bele különféle zöldségeket, sajtokat, fűszerezhetjük bátran kedvenc fűszereinkkel, de tehetünk bele az általunk kedvelt olajos magvakból is (lenmag, szezámmag, dió, tökmag).
Hozzávalók:
Pulykamellfilé, tojás, barna rizsliszt, gm zabpehelyliszt, víz, só, őrölt bors.
Elkészítés:
A két lisztet egy tálba összeszitálom, sózom, fűszerezem, beletöröm az egész tojást és folyamatos keverés mellett, annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjak.
A pulykamellfilét csíkokra vágom, sózom, borsózom, lisztbe forgatom, belemártom a sűrű masszába és forró olajban készre sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.