Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A gluténérzékenység egyik komoly kihívása, hogy kedvenc édes és sós tésztáink receptjét újra kell gondolnunk. Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője most ehhez ad néhány tuti tippet.

"Kedves Tünde! Van valami titka a gluténmentes tészta elkészítésének? Eddig akárhányszor nekifutottam, borzalmas lett a végeredmény."

A gluténmentes tészta elkészítése kezdetben mindenkinek nehézséget okozhat, mivel a gluténmentes lisztek sajátossága, hogy nem tartalmazzák azokat az összetevőket, amelyek rugalmasságot biztosítanának a tésztának.

Így az összetevők pontos kiválasztása és a tészta elkészítési módja odafigyelést igényel. A jó hír az, hogy van megoldás: tésztáink elkészítéséhez használjunk - megfelelő mennyiségben -természetes állagjavítókat( útifűmaghéj, chia mag, almarost, agar-agar )

- A legjobb eredmény érdekében, egy tálba szitáljuk össze a gluténmentes liszteket, így szellősebb lesz a lisztkeverék.

- Minden elkészítési fázisban pihentessük a tésztát, hogy össze tudjanak érni az alapanyagok.

- Mindig kézmeleg zsiradékot használjunk, és a tojást hívjuk segítségül, ha stabilizálni, tapasztani, vagy lazítani szeretnénk.

Így érhetjük el azt, hogy a végeredmény az eredetihez hasonló legyen.

SZUPER TÍZÓRAI TIPPEK GLUTÉNÉRZÉKENY GYEREKEKNEK >>>
EBBŐL A GLUTÉNMENTES LISZTBŐL ÉRDEMES RÁNTÁST KÉSZÍTENI! >>>
FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>>
FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.