Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A gluténérzékenység egyik komoly kihívása, hogy kedvenc édes és sós tésztáink receptjét újra kell gondolnunk. Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője most ehhez ad néhány tuti tippet.

"Kedves Tünde! Van valami titka a gluténmentes tészta elkészítésének? Eddig akárhányszor nekifutottam, borzalmas lett a végeredmény."

A gluténmentes tészta elkészítése kezdetben mindenkinek nehézséget okozhat, mivel a gluténmentes lisztek sajátossága, hogy nem tartalmazzák azokat az összetevőket, amelyek rugalmasságot biztosítanának a tésztának.

Így az összetevők pontos kiválasztása és a tészta elkészítési módja odafigyelést igényel. A jó hír az, hogy van megoldás: tésztáink elkészítéséhez használjunk - megfelelő mennyiségben -természetes állagjavítókat( útifűmaghéj, chia mag, almarost, agar-agar )

- A legjobb eredmény érdekében, egy tálba szitáljuk össze a gluténmentes liszteket, így szellősebb lesz a lisztkeverék.

- Minden elkészítési fázisban pihentessük a tésztát, hogy össze tudjanak érni az alapanyagok.

- Mindig kézmeleg zsiradékot használjunk, és a tojást hívjuk segítségül, ha stabilizálni, tapasztani, vagy lazítani szeretnénk.

Így érhetjük el azt, hogy a végeredmény az eredetihez hasonló legyen.

SZUPER TÍZÓRAI TIPPEK GLUTÉNÉRZÉKENY GYEREKEKNEK >>>
EBBŐL A GLUTÉNMENTES LISZTBŐL ÉRDEMES RÁNTÁST KÉSZÍTENI! >>>
FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>>
FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.