Nincs nehéz dolgom, hiszen a nyár megannyi színes és ízletes gyümölccsel kényeztet minket. Amire szükségünk van, az némi fantázia, és fagyasztásra alkalmas formák, edények. A variációk sora végtelen, és persze bőven lehet a kész jégkrémeket, fagyikat elkészülésük után is cifrázni.
Hozzávalók:
1db érett banán
2 marék málna
1/2 dl kókusztej
5-6 szem sárgabarack
díszítéshez csokoládé és kókuszzsír
A banán felét és a málnát, a kókusztej felével leturmixoljuk. A sárgabarackokat kimagozzuk,és a maradék banánnal, kókusztejjel szintén leturmixoljuk. A masszákat ízlés szerint formákba önjük és a pálcákat is belehelyezzük. 3-4 órát mélyhűtőben fagyasztjuk. Amikor kellően keményre fagytak, kivesszük a formákból a jégkémeket, és már fogyasztható is. Aki szereti, olvaszthat 10dkg étcsokoládét, egy teáskanál kókuszzsírral, és belemárthatja a jégkrémet. A mártás után még egy jó 10 percre tegyük vissza a fagyasztóba. Amennyiben nincs jégkrémformánk, veszünk egy lapos kis tálcát, amibe folpack fóliát helyezünk. A masszákat ebbe öntjük, 3-4 órát fagyasztjuk. Amikor kellően kemény, egy másik tálcára borítjuk a jégkrém táblát, majd késsel egyforma darabokra vágjuk. A pálcákat a elhelyezzük a formák felén, majd a másik feleket vagy olvasztott csokoládéval, vagy maradék fagyimasszával rájuk ragasztjuk. Bő fél órára visszarakjuk a fagyasztóba, aztán fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.