Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
A mostani hőségben folyton valami hűvösre vágyunk mindannyian. A gyerekeke ki sem lehet rángatni a vízből, és megragadnak minden lehetőséget a pancsolásra. Én a hűsítő limonádék, levesek és természetesen a fagyiért felelős személyzet vagyok.

Nincs nehéz dolgom, hiszen a nyár megannyi színes és ízletes gyümölccsel kényeztet minket. Amire szükségünk van, az némi fantázia, és fagyasztásra alkalmas formák, edények. A variációk sora végtelen, és persze bőven lehet a kész jégkrémeket, fagyikat elkészülésük után is cifrázni.

Jégkrém pálcán

Hozzávalók:

1db érett banán
2 marék málna
1/2 dl kókusztej
5-6 szem sárgabarack
díszítéshez csokoládé és kókuszzsír

A banán felét és a málnát, a kókusztej felével leturmixoljuk. A sárgabarackokat kimagozzuk,és a maradék banánnal, kókusztejjel szintén leturmixoljuk. A masszákat ízlés szerint formákba önjük és a pálcákat is belehelyezzük. 3-4 órát mélyhűtőben fagyasztjuk. Amikor kellően keményre fagytak, kivesszük a formákból a jégkémeket, és már fogyasztható is. Aki szereti, olvaszthat 10dkg étcsokoládét, egy teáskanál kókuszzsírral, és belemárthatja a jégkrémet. A mártás után még egy jó 10 percre tegyük vissza a fagyasztóba. Amennyiben nincs jégkrémformánk, veszünk egy lapos kis tálcát, amibe folpack fóliát helyezünk. A masszákat ebbe öntjük, 3-4 órát fagyasztjuk. Amikor kellően kemény, egy másik tálcára borítjuk a jégkrém táblát, majd késsel egyforma darabokra vágjuk. A pálcákat a elhelyezzük a formák felén, majd a másik feleket vagy olvasztott csokoládéval, vagy maradék fagyimasszával rájuk ragasztjuk. Bő fél órára visszarakjuk a fagyasztóba, aztán fogyasztható.

Házigazdánk további cikkeit és rerceptjeit itt találod >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.