Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Amikor az ember lánya napok óta nem alszik, mert az aljas influenza vírus úgy gondolta, hogy beköltözik a gyerekekbe, akkor bizony eljön az, hogy valami nagyon édes, nagyon krémes, és nagyon csokis dologra tud csak gondolni. Igen, ez bizony a somlói galuska!

Nem variáltam túl, mert a manócskák csak anyát akarták, és mind a két kezem kellett nekik. Ez a süti tehát nem elég, hogy isteni, és minden édességvágyamat kielégítette, de aránylag gyorsan meg is voltam vele, kb. 35 perc!

A piskótához:
4 tojás
8 dkg eritrit
4 dkg szezámliszt
2dkg mandulaliszt
2dkg darált dió
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál citromlé

A krémhez:
8db főtt tojás sárgája
5 tk eritrit
1/2 mokkáskanál vanília őrlemény
1-1,5dl víz, vagy kókusztej
1/2 kezeletlen narancs reszelt héja

A szóráshoz:
10 dkg darált dió
5 dkg rumba áztatott mazsola (a rum elhagyható)

A csokoládéöntethez:
10 dkg kókuszolaj
3 dkg eritritol
2 dkg holland kakaó
10 dkg paleo csokoládé
1 dl kókusztejszín
rum aroma ízlés szerint (esetleg kevés rum)
(ha túl sűrű lenne akkor további 1/2-1 dl víz)

A tálaláshoz:
2, 5 dl kókuszkrémből felvert hab

A piskótához a tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéből a cukorral és a citromlével kemény habot verünk, majd belekeverjük a tojás sárgáját, végül óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a liszteket is. Sütőpapíros tepsibe elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Minden hozzávalót egy turmixba, vagy aprítóba teszünk és annyi folyadékot adunk hozzá, hogy sűrű krémet kapjunk. Amikor ezzel is megvagyunk, jöhet a csokoládéöntet, amihez minden hozzávalót egybe öntünk, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve összefőzzük. A biztonság kedvéért lehet gőz felett csinálni. Akkor készül el, ha szép csillogó, bársonyos csoki mártássá válik. Ha túl sűrűnek ítéljük, lehet még kókusztejszínt keverni hozzá.

Amikor a piskóták kihűltek , három darabba vágjuk és összetöltjük a krémmel. Minden réteget megszórunk dióval és mazsolával. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy kicsit összeérjen, persze ha kibírjuk. Tálaláskor kanállal galuskákat szaggatunk belőle kis tálakba, leöntjük a csokoládéöntettel és a felvert kókusztejszínhabbal díszítjük.

Még több cikk és recept házigazdánktól >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.