Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Nem kell feltétlenül boltba menned, ha valamilyen növényi itallal szeretnéd ízesíteni a kávét, vagy a reggeli zabkását abba áztatnád be. Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője elmondja, hogyan készíts otthon mandulaitalt.

Kedves Tünde! Imádom a mandulaitalt, és szeretném kipróbálni a házi változatot. Hogy készítsem el?

Magam is ezt a gyors, könnyű és finom változatát szoktam készíteni. Előszeretettel használom sütéshez-főzéshez, turmixok készítéséhez, illetve kávéhoz, kakaóhoz is kiváló.

A héjas mandulákat egy éjszakára hideg vízbe áztatom és reggelig hűtőben tárolom. Felhasználás előtt leöntöm róla a vizet, turmixgépbe helyezem a mandulákat és felöntöm kétszer annyi tiszta vízzel. Csipet sót adok hozzá, édesítem nyers nádcukorral, mézzel – vagy édesítőszerrel – és erős fokozaton addig turmixolom, amíg tejszerű folyadékot kapok. Egy üvegtál fölött szűrőzsákba öntöm a mandulalevet, alaposan kinyomkodom, áttöltöm üvegekbe és hűtőben 2-3 napig tárolom.

Fogyasztás előtt feltétlen rázzuk fel. Ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, kakaóval, kókuszreszelékkel is.

A megmaradt darálékot pedig felhasználhatjuk müzlikbe, sütemények tésztájába mandulalisztként (a darálékot meleg sütőben alacsony fokozaton kiszárítjuk) főzelékek, szószok sűrítéséhez.

MELYIK GLUTÉNMENTES LISZTET HASZNÁLJUK SÜTEMÉNYKÉSZÍTÉSHEZ? A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL >>>

GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES PALACSINTA - AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL! >>>

HÁZIAS KRUMPLILEVES, AMIT LAKTÓZÉRZÉKENYEK IS FOGYASZTHATNAK >>>

FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>>

FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.