Kedves Tünde! Imádom a mandulaitalt, és szeretném kipróbálni a házi változatot. Hogy készítsem el?
Magam is ezt a gyors, könnyű és finom változatát szoktam készíteni. Előszeretettel használom sütéshez-főzéshez, turmixok készítéséhez, illetve kávéhoz, kakaóhoz is kiváló.
A héjas mandulákat egy éjszakára hideg vízbe áztatom és reggelig hűtőben tárolom. Felhasználás előtt leöntöm róla a vizet, turmixgépbe helyezem a mandulákat és felöntöm kétszer annyi tiszta vízzel. Csipet sót adok hozzá, édesítem nyers nádcukorral, mézzel – vagy édesítőszerrel – és erős fokozaton addig turmixolom, amíg tejszerű folyadékot kapok. Egy üvegtál fölött szűrőzsákba öntöm a mandulalevet, alaposan kinyomkodom, áttöltöm üvegekbe és hűtőben 2-3 napig tárolom.
Fogyasztás előtt feltétlen rázzuk fel. Ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, kakaóval, kókuszreszelékkel is.
A megmaradt darálékot pedig felhasználhatjuk müzlikbe, sütemények tésztájába mandulalisztként (a darálékot meleg sütőben alacsony fokozaton kiszárítjuk) főzelékek, szószok sűrítéséhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.