Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Nem kell feltétlenül boltba menned, ha valamilyen növényi itallal szeretnéd ízesíteni a kávét, vagy a reggeli zabkását abba áztatnád be. Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője elmondja, hogyan készíts otthon mandulaitalt.

Kedves Tünde! Imádom a mandulaitalt, és szeretném kipróbálni a házi változatot. Hogy készítsem el?

Magam is ezt a gyors, könnyű és finom változatát szoktam készíteni. Előszeretettel használom sütéshez-főzéshez, turmixok készítéséhez, illetve kávéhoz, kakaóhoz is kiváló.

A héjas mandulákat egy éjszakára hideg vízbe áztatom és reggelig hűtőben tárolom. Felhasználás előtt leöntöm róla a vizet, turmixgépbe helyezem a mandulákat és felöntöm kétszer annyi tiszta vízzel. Csipet sót adok hozzá, édesítem nyers nádcukorral, mézzel – vagy édesítőszerrel – és erős fokozaton addig turmixolom, amíg tejszerű folyadékot kapok. Egy üvegtál fölött szűrőzsákba öntöm a mandulalevet, alaposan kinyomkodom, áttöltöm üvegekbe és hűtőben 2-3 napig tárolom.

Fogyasztás előtt feltétlen rázzuk fel. Ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, kakaóval, kókuszreszelékkel is.

A megmaradt darálékot pedig felhasználhatjuk müzlikbe, sütemények tésztájába mandulalisztként (a darálékot meleg sütőben alacsony fokozaton kiszárítjuk) főzelékek, szószok sűrítéséhez.

MELYIK GLUTÉNMENTES LISZTET HASZNÁLJUK SÜTEMÉNYKÉSZÍTÉSHEZ? A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL >>>

GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES PALACSINTA - AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL! >>>

HÁZIAS KRUMPLILEVES, AMIT LAKTÓZÉRZÉKENYEK IS FOGYASZTHATNAK >>>

FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>>

FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.