Ahogy véget ér a karácsonyi láz, szinte azonnal át is fordulunk a farsangi szezonba, ami egyet jelent a fánkozással. Ezt az édes süteményt ma már szinte minden boltban megvehetjük, de a legjobb és a legfinomabb akkor lesz, ha mi magunk készítjük el otthon! Nem egy nagy ördöngösség, sőt ha egyszer kipróbálod és sikered lesz vele, utána már nem is akarsz majd kész, bolti fánkot venni!
A fánk tésztájához azokra a hozzávalókra lesz szükség, mint egy alap kelt tésztához, csak egy picit az arányokon kell módosítani! Nem árt, ha már maga a fánkttészta is édesebb egy picit, bár ezt az ízt az utólag rászórt porcukorral, lekvárral vagy esetleg töltelékkel még tudjuk orvosolni. Ám ahhoz, hogy tökéletes, légiesen könnyed, és ami a legfontosabb, másnap is puha legyen a fánk, szükség van egy nem mindennapi összetevőre!
Ez pedig az alkohol! Tegyél a fánktésztába egy kis pálinkát vagy rumot (fél kiló liszthez elég egy evőkanállal) és a tészta nemcsak kevesebb zsiradékot vesz majd fel, de sokkal ízletesebb és puhább is lesz. Használj olyan, magas alkoholtartalmú italt, melynek szereted az aromáját, ugyanis ez is plusz ízt kölcsönöz majd a fánknak. Jól illik hozzá a rum, de a barackpálinka is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.