A sajtszószos rakott krumpli elkészítéséhez a megmosott burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd meghámozzuk. A tojásokat forrásban lévő sós vízben keményre főzzük 10 perc alatt.
A szószhoz egy kis lábasba lereszeljük a trappistát és a parmezánt, hozzáadjuk a keményítőt, felöntjük a habtejszínnel és a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a sajtok el nem olvadnak és a szósz kissé besűrűsödik. (Túl sűrű szószra ne számítsunk!) Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint megsózzuk, valamint frissen őrölt borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Egy tűzálló tál alját kirakjuk főttburgonya-szeletekkel, megsózzuk, majd jöhet egy sor a karikákra vágott tojásból. Ezt is megsózzuk, majd leöntjük egy adag sajtszósszal. Ugyanígy folytatjuk a rétegzést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére burgonya kerül, majd jöhet rá a maradék sajtszósz.
Ráreszeljük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz. Ez alsó-felső sütéssel mindössze 15-20 perc.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.