Selymesen lágy és finom burgonyapürét készíteni nem bonyolult, ám van egy-két praktika, amit érdemes megfogadni ahhoz, hogy valóban krémes legyen ez a köret. Fontos, hogy milyen típusú krumplit használunk, az is számít, hogy héjasan vagy pucolva főzzük-e, de sokat változat az állagán, ha vaj helyett margarint használunk, illetve lehet játszani a fűszerezéssel is, és hozzáadni olyan pikáns dolgokat is, mint például szerecsendiót.
A krumplipürét szerencsére sokféleképpen lehet fűszerezni, és különösen jól jönnek akkor a különféle maradékmentő praktikák, amikor másnap kell újramelegíteni a burgonyát. Az előző napról megmaradt pürét feldobhatjuk egy egyszerű alapanyaggal, amiért jó esetben nem is kell külön pénzt kiadni. Ha ugyanis sütőben sült húst készítettünk, és került a tepsibe hagyma, fokhagyma és zsír is, akkor a húsok után maradt szaftot semmiképp se dobjuk ki! A sült vöröshagyma és fokhagyma, meg persze a sült zsír isteni fűszer, ami feldobhatja a krumplipürét is!
A maradék krumplipürét tegyük egy fazékba és kapcsoljuk be alatta a hőforrást. A sült, zsíros hagymát késsel vágjuk falatnyi darabokra, a fokhagymát nyomjuk ki a héjból, majd tegyük a püréhez egy kevés sült zsír társaságában. Keverjük össze és hagyjuk felmelegedni. Ha szükséges, kerülhet bele még só vagy egy kevés bors is ízlés szerint. Aki kedveli a zsíros tört krumplit, annak a sült hagymás burgonyapüré is kedvence lesz majd.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.