Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Praktikus

Új életre kel a krumplipüré, ha hozzákevered, ami a tepsiben megmarad

Bowl,Of,Tasty,Mashed,Potatoes,With,Onion,Served,On,White
Fotó: New Africa / © Burgonyapüré
A krumplipüré az egyik legfinomabb köret, ami remekül illik sült húsok, szaftos raguk és fasírtok mellé is. Másnap is jó, de frissen az igazi. Szerencsére egy zseniális trükk segítségével egyszerűen és könnyen új életet lehelhetünk a burgonyapürébe, ami ráadásul elképesztően finom is lesz!

Selymesen lágy és finom burgonyapürét készíteni nem bonyolult, ám van egy-két praktika, amit érdemes megfogadni ahhoz, hogy valóban krémes legyen ez a köret. Fontos, hogy milyen típusú krumplit használunk, az is számít, hogy héjasan vagy pucolva főzzük-e, de sokat változat az állagán, ha vaj helyett margarint használunk, illetve lehet játszani a fűszerezéssel is, és hozzáadni olyan pikáns dolgokat is, mint például szerecsendiót.

Preparing,Mashed,Potatoes,–,Delicious,And,Comforting,Homemade,Meal
Egy kis trükkel egyszerűen feldobhatjuk a krumplipürét
FOTÓ: MARGOUILLAT PHOTO / SHUTTERSTOCK

A krumplipürét szerencsére sokféleképpen lehet fűszerezni, és különösen jól jönnek akkor a különféle maradékmentő praktikák, amikor másnap kell újramelegíteni a burgonyát. Az előző napról megmaradt pürét feldobhatjuk egy egyszerű alapanyaggal, amiért jó esetben nem is kell külön pénzt kiadni. Ha ugyanis sütőben sült húst készítettünk, és került a tepsibe hagyma, fokhagyma és zsír is, akkor a húsok után maradt szaftot semmiképp se dobjuk ki! A sült vöröshagyma és fokhagyma, meg persze a sült zsír isteni fűszer, ami feldobhatja a krumplipürét is!

Így dobd fel a maradék krumplipürét másnap

A maradék krumplipürét tegyük egy fazékba és kapcsoljuk be alatta a hőforrást. A sült, zsíros hagymát késsel vágjuk falatnyi darabokra, a fokhagymát nyomjuk ki a héjból, majd tegyük a püréhez egy kevés sült zsír társaságában. Keverjük össze és hagyjuk felmelegedni. Ha szükséges, kerülhet bele még só vagy egy kevés bors is ízlés szerint. Aki kedveli a zsíros tört krumplit, annak a sült hagymás burgonyapüré is kedvence lesz majd.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.