Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Alapételek

Ezt érdemes kipróbálni! Generációkon átívelő spárgakrémleves recept Házisáfránytól

Az én megboldogult nagymamám nem szeretett főzni, nem is volt túl bőséges a repertoárja, de az tény, hogy volt néhány dolog, amit még így is remekül csinált. Ilyen volt a spárgakrémlevese is.

Nagyi volt a tökéletes bizonyíték arra, hogy valami finomat mindig össze lehet dobni különösebb pepecselés nélkül is. Ő ugynais sose bíbelődött volna macerásabb ételek elkészítésével. Szezonban mindig vett pár kiló spárgát, megpucolta, adagonként eltette, így amikor megkívánta, pikk-pakk össze tudott dobni belőle egy finom levest.

Ez a spárgakrémleves a családom kedvence volt, de tuti, hogy te is imádni fogod! Számíts arra, hogy a 6 adag tényleg csak 6 adag repeta nélkül, így ha nagyétkű a család, duplázd a mennyiségeket.

Hozzávalók 6 fő részére :

  • 1 cs (500g) friss fehérspárga
  • 1 l csirke, vagy zöldségalaplé, ha nincs, akkor víz
  • 1 ek vaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 200 ml tejszín
  • 1 tk cukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítése:

  1. Mosd meg a spárgasípokat, majd hámozd meg őket úgy, hogy a felső 4-5 centihez nem nyúlsz. Vágd le a spárga alsó fás részét és dobd ki. Ezután aprítsd nagyjából 3 centis darabokra, a fejeket pedig válaszd külön.
  2. Tisztítsd meg és aprítsd fel a hagymát.
  3. Egy vastag fenekű lábasban olvaszd fel a vajat, majd dobd rá a hagymát és közepes lángon párold üvegesre.
  4. Add hozzá a cukrot, a sót, és a citromlevet, majd dobd rá a spárgát a fejek nélkül. Fedd le a lábast és párold 5 percig.
  5. Öntsd hozzá a vizet, lassú tűzön forrald fel, majd főzd addig, míg a spárga meg nem puhul. Ez kb. 10-15 percet jelent. Ezután botmixerrel turmixold le, majd egy szűrőn szűrd át, a fennmaradó fás részeket pedig dobd ki.
  6. Tedd vissza a levest a lábasba, és melegítsd ismét forráspontig. Ha ezzel magvagy, tedd bele a spárgafejeket és főzd további 3-4 percig, míg el nem kezdenek puhulni.
  7. Közben keverd össze a lisztet a tejszínnel, majd öntsd a levesbe és forrald fel.
  8. Amikor a leves már kész, dobd bele az apróra vágott petrezselymet is, és kóstold meg. Ha kell, ízesíts utána.
  9. Tálald azonnal, simán vagy krutonnal.

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.