Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A konyhakész leveles tésztából készült finomságokért két dolog miatt is odáig vagyunk: gyorsan és pofonegyszerűen készíthetünk velük a péksütiktől kezdve a süteményeken át a pizzáig bármit. A következő citromkrémes táskát például akkor is simán össze tudod dobni, ha most dolgozol először leveles tésztával. És a legjobb benne, hogy nagyjából 20 perc munka van vele, a többi pedig a sütő dolga.

Hozzávalók:

1 csomag konyhakész leveles tészta
1 db tojás

A krémhez:
2 db biocitrom
2 db tojás
7 dkg kristálycukor
8 dkg vaj
14 dkg krémsajt
3 tk porcukor
1/2 tk kukoricakeményítő

Elkészítés:

1. A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kiterítjük úgy, hogy a hosszabb oldala legyen felénk. Két oldalról behajtogatjuk, azaz harmadoljuk a tésztát. Ezután kihajtjuk, és a két szélső harmadot ferdén párhuzamosan, egyenletes távolságban bevagdossuk a képen látható módon.

2. Lereszeljük a megmosott citromok héját, kifacsarjuk a levét. Összekeverjük a tojásokkal és a cukorral, majd vízgőz fölött krémet főzünk belőle. (Ehhez két edényre lesz szükkségünk. Egy közepes méretű lábosra, és egy ennél kisebb edényre. A nagyobb edényt félig töltjük vízzel, és feltesszük forrni. Mikor már gyöngyözik, fölé tesszük a kisebb edényt, és folyamatos keverés mellett sűrítjük be felette a krémet.) Ha kezd sűrűsödni, levesszük a gőzről, hagyjuk kissé hűlni, és elvegyítjük benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a krémsajtot, a porcukrot és a keményítőt. A krémet a tészta közepére kanalazzuk.

3. A tészta felső szélét visszahajtjuk középre, majd az oldalsó csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a krémre, hogy egy zárt batyut kapjunk.

4. A sütemény tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 200 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES TEJBEGRÍZT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: MÁKOS GUBA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.