Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A madártejhez, legtöbbünknek, meseszerű kisgyerekkori élmények kapcsolódnak: ahogy a konyhát betöltötte a semmihez nem hasonlítható vaníliaillat, ahogy remegve vártuk, hogy a hidegvízbe állított fazékban végre hűtőbe rakható hőmérsékletűre hüljön a sodó, ahogy ment a harc az evőkanálnyi galuskákért, mert persze sosem készült annyi, amennyire igény volna.
Most segítünk rekonstruálni a mama madártejét, amiben azért van néhány apró trükk, ami elengedhetetlen a sikerhez. Jelszó: NE FORRJON! Hogy miért ne? Mert akkor rántotta lesz belőle. Ne hagyjuk!

Hozzávalók:

3 db tojásfehérje
1 l teljes tej
1 db vaníliarúd
2 dl habtejszín
15 dkg kristálycukor
5 db tojássárgája

1. Válasszuk szét a tojás sárgáját és fehérjét. Ha ez nem megy, mutatunk egy szuperegyszerű módszert, csak egy fél literes pet-palack kell hozzá (2:47-nél jön a tuti!). Robotgéppel verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. Akkor jó, ha fejjel lefelé fordítva az edényt, a hab ugyanolyan mereven áll a tálban. Ezután evőkanál segít ségével adagoljunk belőle egyforma méretű halmokat a lassú tűzön megmelegített tejbe. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon! Főzzük a habgaluskákat a meleg, de nem forró tejben néhány pillanatig, azután szűrőlapáttal óvatosan szedjük ki tányérra, és tegyük félre.

2. Jöhet a vaníliarúd. Kaparjuk ki a hosszában félbevágott vaníliarúd magjait, majd adjuk a rúddal, és a tejszínnel együtt a tejhez, és melegítsük fel. Ha nincs rúd egy csomag vaníliás cukor is megteszi, ha lehet Bourbon vaníliás legyen, annak intenzívebb az íze. De a vanília paszta vagy aroma is tökély. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon!

3. Húzzuk le a tűzről, és vegyük ki belőle a vaníliarudat. A cukorral habosítsuk fel a tojássárgája felét, csorgassuk bele, és egy kézi habverővel keverjük el. Tegyük vissza a tűzre, és forgassuk bele a maradék tojássárgáját. Kis lángon, állandó kevergetés mellett melegítsük addig, amíg kissé besűrűsödik. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon! Ezután húzzuk le a tűzről, hagyjuk hűlni néhány percig. Halmozzuk a tetejére a habgaluskákat, és fogyasztásig tároljuk a hűtőszekrényben.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.