Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A madártejhez, legtöbbünknek, meseszerű kisgyerekkori élmények kapcsolódnak: ahogy a konyhát betöltötte a semmihez nem hasonlítható vaníliaillat, ahogy remegve vártuk, hogy a hidegvízbe állított fazékban végre hűtőbe rakható hőmérsékletűre hüljön a sodó, ahogy ment a harc az evőkanálnyi galuskákért, mert persze sosem készült annyi, amennyire igény volna.
Most segítünk rekonstruálni a mama madártejét, amiben azért van néhány apró trükk, ami elengedhetetlen a sikerhez. Jelszó: NE FORRJON! Hogy miért ne? Mert akkor rántotta lesz belőle. Ne hagyjuk!

Hozzávalók:

3 db tojásfehérje
1 l teljes tej
1 db vaníliarúd
2 dl habtejszín
15 dkg kristálycukor
5 db tojássárgája

1. Válasszuk szét a tojás sárgáját és fehérjét. Ha ez nem megy, mutatunk egy szuperegyszerű módszert, csak egy fél literes pet-palack kell hozzá (2:47-nél jön a tuti!). Robotgéppel verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. Akkor jó, ha fejjel lefelé fordítva az edényt, a hab ugyanolyan mereven áll a tálban. Ezután evőkanál segít ségével adagoljunk belőle egyforma méretű halmokat a lassú tűzön megmelegített tejbe. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon! Főzzük a habgaluskákat a meleg, de nem forró tejben néhány pillanatig, azután szűrőlapáttal óvatosan szedjük ki tányérra, és tegyük félre.

2. Jöhet a vaníliarúd. Kaparjuk ki a hosszában félbevágott vaníliarúd magjait, majd adjuk a rúddal, és a tejszínnel együtt a tejhez, és melegítsük fel. Ha nincs rúd egy csomag vaníliás cukor is megteszi, ha lehet Bourbon vaníliás legyen, annak intenzívebb az íze. De a vanília paszta vagy aroma is tökély. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon!

3. Húzzuk le a tűzről, és vegyük ki belőle a vaníliarudat. A cukorral habosítsuk fel a tojássárgája felét, csorgassuk bele, és egy kézi habverővel keverjük el. Tegyük vissza a tűzre, és forgassuk bele a maradék tojássárgáját. Kis lángon, állandó kevergetés mellett melegítsük addig, amíg kissé besűrűsödik. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon! Ezután húzzuk le a tűzről, hagyjuk hűlni néhány percig. Halmozzuk a tetejére a habgaluskákat, és fogyasztásig tároljuk a hűtőszekrényben.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.