Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: keksznyalóka, amiből nem lehet eleget készíteni

Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A keksznyalóka minden szülinapi buli, parti kedvelt édessége. Pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul úgy díszítitek, ahogy szeretnétek. Ehető gyöngyökkel, szivecskékkel, vagy épp színes cukorkákkal.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg natúr földimogyoró
  • 15 dkg porcukor
  • 3-4 ek mogyoróvaj
  • 20 dkg vaj
  • 6 ek habtejszín

A mázhoz:

  • 30 dkg fehér csokoládé
  • piros ételfesték
  • színes cukordara és díszítőcukor

Elkészítése:

1. Egy keverőtálban dolgozzuk össze a darált kekszet, a finomra aprított földimogyorót, a porcukrot, a mogyoróvajat, a lágy vajat és a habtejszínt. Formázzunk a masszából kb. 40 db diónyi gombócot, és tegyük be mindet a hűtőbe 1 órára.

2. Olvasszuk meg a felaprított fehér csokoládét. (Mikróban addig melegítsük az összetört csokidarabokat, amíg kb. a fele el nem olvad. Utána alaposan keverjük össze.) Mártsuk bele a színes papír szívószálak végét, majd szúrjunk fel mindegyikre 1-1 kekszgolyót.

3. A maradék olvasztott csokit osszuk kétfelé. Az egyik adaghoz adjunk néhány csepp piros ételfestéket, és keverjük össze. Mártsuk a golyók egyik felét a fehér, a másik felét a színes csokiba. Figyeljünk rá, hogy viszonylag gyorsan dolgozzunk, mielőtt a csokoládé kihűlne és megdermedne.

4. Végül díszítsük a keksznyalókákat a színes cukordarával és a különféle cukorgyöngyökkel.

5. Állítsuk a nyalókákat apró kavicsokkal vagy cukorral teli poharakba, és hagyjuk megdermedni a mázat. Azonnal kínáljuk az édességeket.

Ajánljuk még:

Fapados főzőiskola: így lesz olyan a madártej, mint a nagyié!>>>





A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.