A keksznyalóka minden szülinapi buli, parti kedvelt édessége. Pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul úgy díszítitek, ahogy szeretnétek. Ehető gyöngyökkel, szivecskékkel, vagy épp színes cukorkákkal.
A mázhoz:
1. Egy keverőtálban dolgozzuk össze a darált kekszet, a finomra aprított földimogyorót, a porcukrot, a mogyoróvajat, a lágy vajat és a habtejszínt. Formázzunk a masszából kb. 40 db diónyi gombócot, és tegyük be mindet a hűtőbe 1 órára.
2. Olvasszuk meg a felaprított fehér csokoládét. (Mikróban addig melegítsük az összetört csokidarabokat, amíg kb. a fele el nem olvad. Utána alaposan keverjük össze.) Mártsuk bele a színes papír szívószálak végét, majd szúrjunk fel mindegyikre 1-1 kekszgolyót.
3. A maradék olvasztott csokit osszuk kétfelé. Az egyik adaghoz adjunk néhány csepp piros ételfestéket, és keverjük össze. Mártsuk a golyók egyik felét a fehér, a másik felét a színes csokiba. Figyeljünk rá, hogy viszonylag gyorsan dolgozzunk, mielőtt a csokoládé kihűlne és megdermedne.
4. Végül díszítsük a keksznyalókákat a színes cukordarával és a különféle cukorgyöngyökkel.
5. Állítsuk a nyalókákat apró kavicsokkal vagy cukorral teli poharakba, és hagyjuk megdermedni a mázat. Azonnal kínáljuk az édességeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.